ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 347



                                               

Siddhartha (novèl)

Siddhartha iku novèl déning Hermann Hesse sing dibabar ing taun 1922. Nyeritakaké spiritual lelana kanggo nemu jati dhiri bocah lanang sing jenengané Siddhartha kala wektu Buda Gotama. Novèl iki novèl é Hesse sing kasange, ditulis ing basa Jerman ...

                                               

I Love Bacon!

I love Bacon! minangka buku masak kanthi luwih saka seket resep sing ditrapake kanggo panganan daging babi lan daging babi, sing umume kalebu koki selebriti. Buku kasebut ditulis dening Jayne Rockmill lan fotografi diwenehake dening Ben Fink. Rus ...

                                               

Persuasion (Novèl)

Persuasion ya iku novèl abasa Inggris kang ditulis déning Jane Austen. Anne Elliot umur pitulikur taun ya iku paraga wanita kang paling diwasa ing novèl iki. Wolung taun sadurungé crita diwiwiti, dhèwèké wis tunangan karo perwira angkatan laut, F ...

                                               

The Scarlet Letter (Novèl)

The Scarlet Letter ya iku novèl abasa Inggris kang ditulis déning Nathaniel Hawthorne. Carita iki dumunung ing Puritan Boston ing abad kaping 17, Massachusetts, taun 1642 nganti 1649. Novèl iki nyritakaké Hester Prynne, sing ngandut anak wadon li ...

                                               

Kidnapped (Novèl)

Kidnapped ya iku novèl abasa Inggris kang ditulis déning Robert Louis Stevenson. Ditipu karo paman sing wis nyolong pusaka, David Balfour enom diculik lan digawa menyang Amérika. Ing dalan, kapal kang ditumpaki David kena masalah, banjur David di ...

                                               

Boenga Roos Dari Tjikembang

Boenga Roos Dari Tjikembang yakuwi salah sawijining novèl anggitané Kwee Tek Hoay taun 1927. Basa sing dienggo sajeroning novèl iki yakuwi basa Melayu Pasar.

                                               

A Pale View of Hills

A Pale View of Hills ya iku novel karya Kazuo Ishiguro. Novel iki diterbitake tahun 1982 dening Faber and Faber. Buku iki nyritakake babagan randha Jepang lan narator paruh baya, Etsuko, sing saiki manggon ing Inggris. Dheweke ditekani dening put ...

                                               

Iwak atlas

Atlas Daging minangka laporan taunan, diterbitake dening Heinrich Böll Foundation lan Friends of the Earth Europe, babagan metode lan pengaruh pertanian kewan industri lan industri daging. Terdiri saka 27 esai cekak saka macem-macem penulis, lapo ...

                                               

Herba

Umume digunakake, tanduran yaiku tanduran sing asipat gurih utawa arum sing digunakake kanggo nggawe rasa lan hiasan panganan, kanggo obat-obatan, utawa kanggo pewangi; ora kalebu sayuran lan tanduran liyane sing dikonsumsi kanggo makronrien. Pan ...

                                               

Jus rami

Jus rami digawe saka rami industri yaiku jus non-psikoaktif tanpa obat, tekanan saka tanduran ganja sativa. Jus kasebut dipikolehi liwat prosedur penet adhem industri skala gedhe nggunakake bagean ndhuwur tanduran rami uga godhong. Prosedur iki j ...

                                               

Pulé pandak

Pule pandak minangka tanduran kembang saka kulawarga Apocynaceae sing wis akeh digunakake ing industri obat. Tanduran iki sumebar ing India, Myanmar, Thailand, lan Indonesia. Jeneng ilmiah Rauvolfia serpentina digawe kanggo ngurmati kewarganegara ...

                                               

Godhong déwa

Godhong déwa iku tawuhan sing tegak, wit godhong cendhak sing duwé bentuk segi lima, karo bagéyan gagang duwé bentuk bunder lan duwé rambut ing njaba godhong. Dhuwuré tanduran iki kurang luwih 30–40 cm, dawané 20 cm, amba 10 cm, kanthi gagang god ...

                                               

Kedhawung

Antarane Jawa, Peundeuy Sunda, Kedawung Banyuwangi Sumatera, Pete Kerayung Melayu, Alai Malaysia, Kedaung "Sarawak, kupang Sabah, pete kerayong Peninsular Jeneng liyan, Parkia biglobosa Auct. non Bth.

                                               

Ginsèng himalaya

Ginsèng Himalaya ya iku tetuwuhan taunan omah loro kanthi galih ngadeg lan dhuwuré kurang luwuh 1 mèter. Tanduran iki nduwéni godhong majemuk. Kembangé kothak cilik. Tanduran iki jejuluk san qi utawa tienchi. Herbal iki digunakaké masarakat China ...

                                               

Pulosari

Pulosari utawa bisa disebut Pulasari kanthi jenèng latin Alyxia Stèllata utawa Alyxia Réinwardtii. Tuwuhan iki biasané gampang bangèt ditemokake amarga tuwuh ana ing sakpanggon - panggon. Pulosari iki kalebu ing jinis tuwuhan pala kesimpar kang n ...

                                               

Grinje

Grinje, grinje jepun atawa sapu manis yaiku minangka spesies tanduran sing asale saka suku plantaginaceae. Tanduran iki uga dikenal kanthi jeneng grinje menir, grinje jepun, lan jaka lawas.

                                               

Janti

Janti utawa Jayanti wonten uga kang nyebut giyanti lan kélor wana. Janti akèh ditemokaken ning Jawa lan biasa ditandur ning pekarangan, pembates sabin utawa ning kebon yaiku genah lan pupuk ijo. Tanduran kiyen bisa cukul ning lemah sing panas nin ...

                                               

Dede Martino

Dédé Martino ya iku wong kang ngripta mesin" Sanggai” pengawèt panganan lan obat. Dédé Martino, Dosèn lan Peneliti Téknologi Pertanian Universitas Jambi, kang wis welasan taun suwéné makarya ana ing sajroning laboratorium uga bèngkèl kerja" Tekno ...

                                               

Keji

Keji cukup dikenal ing Jawa minangka tanduran atanapi wiwitan Obat. Ing sajroné basa lokal Jawa, ana kalangan sing nyébut kèji béling lan ana sing ngarani: ngoklo, è nyah kilo, kaci béling. lan ning Sunda kasébut picah béling. Kèji béling iku tan ...

                                               

Tetanduran hias

Tetuwuhan hias ya iku sakabehing tetuwuhan sing ditandur kanggo taman, rerenggan ruangan, upacara, komponèn riasan, lan uga bisa kanggo karangan bunga. Lumrahé tetuwuhan iki bisa diarani kekembangan. Tentanduran hias akèh jinisé, sing biyasa dite ...

                                               

Sistem klasifikasi APG II

Sajeroning taksonomi tetenduran, sistem klasifikasi APG II iku sistem klasifikasi paling anyar kanggo tetuwuhan ngembang sing dirilis déning Golongan Filogeni Tetuwuhan Ngembang ing taun 2003: An update of the Angiosperm Phylogeny Group classific ...

                                               

Sistem Dahlgren

Dahlgren system iku sawijining sistem klasifikasi tetuwuhan sing dibabar déning spésialis monocot Rolf Dahlgren. Garwané Gertrude nerusaké tugasé sawisé panjenengané séda. Miturut daftar Professor Reveal, kaya mangkéné: class Magnoliopsida subcla ...

                                               

Sistem Thorne (1992)

Sistem Thorne iku sistem tklasifikasi tetuwuhan sing dibabar déning botanis Robert F. Thorne. Ing taun 2000 panjenengané ngganti nganggo sistem anyar. Kaloro sistem iku dibabar ing: R.F. Thorne 1992. "Classification and geography of flowering pla ...

                                               

Sistem Reveal

Reveal system iku sistem klasifikasi tetuwuhan sing disusun déning J.L. Reveal, professor emeritus ing Norton Brown Herbarium, Maryland. Pamutakhiran pungkasan sistem iki digawé ing taun 1999. Pengarangé sabanjuré gabung marang golongan Angiosper ...

                                               

Bangkong serasah

Bangkong serasah utawa kodhok serasah ya iku sejinis kodok saka suku Megophryidae. Jeneng ngèlmiahé ya iku Leptobrachium hasseltii Tschudi, 1838. Jeneng lainé sajeroning basa Inggris ya iku Hasselt’s litter frog ; dijenengi mangkono minangka peng ...

                                               

Schizophrenia gottlieb

Schizophrenia gottlieb utawa kang luwih kanthi aran Kodhok Pelangi Malagasi ya iku kodhok kang uripé ing alas garing wewatuan, kang ngrembaka ing kolam cethèk.

                                               

Atelopus varius

Atelopus varius ya iku kodhok kang kerep ana ing wewatunan utawa ing celah-celah sadawaning kali ing dataran cendhèk lembab lan alas pagunungan. Kodhok Atelopus kang misuwur kathi jenenge kang akèh kaya ta kodhok badut utawa Costa Rica Variable H ...

                                               

Maeun-tang

Maeun-tang utawa rebus iwak pedhes yaiku sup iwak masakan Korea pedhes panas sing digodhog karo gochujang, 고춧가루, lan macem-macem sayuran. Jeneng kasebut minangka gabungan saka rong tembung: 매운, sing asale saka 맵다, tegese "panas lan pedhes ...

                                               

Red devil (iwak)

Iwak red devil iku kalebu iwak saka kulawarga Cichlidae kang èndhemik ing Wadhuk Managua lan Wadhuk Nikaragua ing Amérika Tengah. Iwak red devil saka basa Inggris kang jarwané: sétan abang jeneng ngèlmiahé Amphilophus labiatus lan saka wujudé mèm ...

                                               

Gupi

Gupi, ikan seribu, ikan cere, utawi suwadakar, inggih punika salah satunggaling spésies ikan hias toya tawar ingkang paling populer ing donya. Amargi gampilipun jumbuhakèn pyamèbakipun lan beranak-pinak, ing kathah panggènan ing Indonésia ikan pu ...

                                               

Camelidae

Camelidae kéwan mawa driji kuku genep, diklasifikasikaké sajeroning ordho Artiodactyla. Onta iku spésies misuwur saka famili iki. Anggota famili Camelidae liyané ya iku llama, alpaca, vicuna, lan guanaco. Anggota Artiodactyla liyané ya iku babi, ...

                                               

Pasta

Pasta inggih punika salah satunggaling dhaharan ingkang sampun dipunolah ingkang dpiunginakaken wonten ing jinis masakan Italia, ingkang dipundamel saking campuran glepung terigu, toya, tigan, lan uyah ingkang lajeng saged mbentuk adonan ingkang ...

                                               

Fluttershy

Fluttershy minangka salah sawijining tokoh utama ing My Little Pony: Friendship is Magic, lan My Little Pony: Equestria Girls. Dheweke yaiku pegasus jaran kuning kanthi maneka warna jambon sing dawa. Karakter iki adhedhasar generasi pertama My Li ...

                                               

Kuwé dhepresi

Kue depresi minangka sawijiningpanganan jinis kue sing umume digawe nalika Depresi Gedhe. Bahan kasebut kalebu sithik utawa ora ana susu, gula, mentega utawa endhog, amarga bahan kasebut regane larang utawa angel dipikolehi. Kue sing padha dike ...

                                               

Yangqin

Yangqin ya iku jeneng piranti musik kang duwé senar akèh. Carane meinke ya iku kanthi dithuthuk nganggo stik pring kang asalé saka Cina. Mula bukane jenenge Yangqin amarga diadaptasi saka Pèrsi, saiki Iran. Manut perkembangane huruf kang owah dad ...

                                               

Lingkes

Life Lingkes punika satunggaling jinis wanan ingkang ukuranipun sedhangan. sadayanipun inggih punika anggota saking gènus Lynx, nanging wonten kathah kekacauan babagan cara ingkang saé kanggé nggolong-golongakèn spésies felis ing mangsa punika. S ...

                                               

Kéwan nokturnal

Kéwan saba wengi utawa kéwan nokturnal yaiku pakulinan kéwan kang turu ing wayah awan lan saba nalikané wengi. Déné kéwan kang saba ing wayah awan lan turu nalika wengi diarani kéwan diurnal. Kéwan nokturnal lumrahé duwé daya ngrasakaké ganda lan ...

                                               

Godhong jarak

Saka sasi Mei 2005, kedadeyan "Demam Jarak" ing Indonesia. Tandhuran jarak ing taun 2005 wis anyak dingertèni masyarakat sing dijenengi jarak pager. dijenengi kuwi amarga tandhuran iki patut ditandhur ing Indhonesia kanggo pager mbatesi lemah lad ...

                                               

Laler

Laler kalebu jinis gegremet, kang asalé saka subordo Cyclorrapha ordo Diptera. Sacara morfologi laler dibédakaké saka lemud dhedhasar ukuran anténané; laler duwé anténa cendhèk, sauntara lemud duwé anténa dawa. Laler lumrahé duwé sapasang swiwi a ...

                                               

Grumpy Cat

Tardar Sauce, utawa uga kondhang kanthi jeneng Grumpy Cat, iku sawijining kucing kang dadi sélébriti internèt saka Amerika. Dhèwèké kondhang amarga ulaté kang tansah katon mangkel, sing dijalari kondhisiné dhèwèké sing rada béda karo kucing liyan ...

                                               

Kroket

Kroket inggih punika satunggaling nama dhaharan ingkang dipunpendhet saking bangsa Walanda ing Indonesia nanging dipunpendhet saking Prancis. Wonten ing Belanda, kroket punika satunggaling dhaharan ingkang kapérang saking ragout ingkang dipunlapi ...

                                               

Userkaf

Userkaf minangka firaun Mesir kuna lan ngedegake Dinasti Kelima. Dheweke mrentah sajrone pitung nganti wolung taun ing wiwitan abad kaping-25 SM, sajrone jaman Karajan Lawas. Dheweke bisa uga dadi cabang saka kulawarga kraton Dinasti Kaopat, sana ...

                                               

Dhaptar pulo miturut jeneng (A)

Pratélan pulo kang jenengé diwiwiti nganggo aksara A A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

                                               

Dhékolonisasi Métodhologi

Dhékolonisasi Mètodhologi yaiku buku sing terbit ana ing taun 1999. Buku iki tinulis déning Linda Tuhiwai Smith lan diterbitaké ing kutha Londhon. Banjur ing taun 2005 Penerbit Insist Press mertalaké saka basa Inggris dadi basa Indoensia. Dhékolo ...

                                               

Karya ilmiah

Karya ilmiah yaiku sawijining laporan sing ditulis lan diterbitaké kanggo nggambaraké asil panalitèn utawa pengkajian sing wis dilakoni déning wong utawa tim kanthi netepi prinsip ilmiah lan paugeran sing wis dianggep bener lan diakoni déning mas ...

                                               

Pluntur

Pluntur ya iku pérangan gamelan kang awujud tali kang dironcé miturut kebutuhan siji gamelan. Kanggoné gendèr, slenthem dinggo ngrèntèng wilah-wilah lan diwènèhi tancepan pakon supaya wilahan bisa gumantung. Yèn kanggo kethuk, kenong, kempyang la ...

                                               

Énéng-énéng

Énéng-énéng ya iku jinis ricikan atawa waditra ning gamelan Jawa. Rupaé kaya bonang nanging ukurané cilik lan nadaé dhuwur nemen. Jaré Palgunadi, waditra iki wis tuwa nemen lan cikal-bakal waditra bonang kang ana ning jaman sekien. Waditra iki ni ...

                                               

Gendhing Bima Kurdha

Gendhing Bima Kurdha ya iku salah sawijining gendhing Jawa kang awujud soran. Sora kuwi mujudaké tembung sora kang entuk panambang -an. Gendhing Bima Kurdha kuwi awujud ladrang, ing sagongan gendhing Bima Kurdha ana wolung thuthukan. Instrumèn ka ...

                                               

Uyon-uyon

Uyon-uyon asalé saka tembung "manguyu-uyu" sing tegesé pasugatan gendhing kang mirunggan. Biyasané ana ing gegendhingan nalika nduwé gawé. Yèn ngandhakaké uyon-uyon kuwi ora bisa uwal saka sing jenengané karawitan. Karawitan bisa kanggo ngiringi ...

                                               

Gambang Semarang

Gambang Semarang ya iku salah sijiné kesenian kang ana ing Semarang, kesenian iki gabungan antarané jogèd lan diiringi musik Gamelan Jawa nanging nadhané nadha Diatonis utawa nadha musik modern. Gambang semarang wis ana wiwit taun 1930, paguyuban ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →