ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 335



                                               

Padmosoekotjo

Padmosoekotjo ya iku ahli basa lan sastra Jawa dhèwèké uga ditepungi minangka tenaga ahli kanggo majalah Jaya Baya. Nalika cilik diceluk Sitam. Jeneng Padmosoekotjo ditambahaké sakwisé dhèwèké ijab, banjur jenengé dadi Sitam Padmosoekotjo. Sakban ...

                                               

Mistik kejawèn

Mistik kejawén ya iku wujud saka salah sijining laku kang dilakokaké dèning aliran kebatinan lan pitados. Mistik kejawèn uga bisa awujud lakuné budaya Jawa kang nyoba kanggo nyedhakaké awak marang Gusti. Bab iku ngartèkaké yen laku mistik kejawen ...

                                               

Panatacara

Panatacara dadi salah siji wujud kabudayan sing kerep digunakaké ing acara-acara kejawèn. Kabudayan sing asipat pawongan iki butuhaké kaprigelan saka wujud budaya Jawa liyané. Wujud kaprigelan mau kaya déné ngèlmu janturan ing bab pedhalangan, te ...

                                               

Filosofi Bathik

Filosofi bathik yaiku filosofi arti ing kain bathik. Arti budaya bisa mbukak cakrawala yèn menungsa bisa ndèlèhké awak. supaya bisa dingertèni, kabudayan kudu diwujudké nganggo bentuk indrawi, digunakké, lan dingertèni nganggo spiritual. Manut ét ...

                                               

Bondan Nusantara

Bondan Nusantara ya iku seniman, budayawan lan aktor Indonesia kang misuwur ing babagan kethoprak. Dhèwèké lair ing Yogyakarta tanggal 6 Oktober 1952. Sawisé lulus SMP ing taun 1970, dhèwèké aktif ana ing kethoprak Dahono Mataram. Bondan sinau nu ...

                                               

Hamzah Sulaeman

Hamzah Sulaéman ya iku pengusaha, seniman, lan perancang busana sing manggon ana ing Ngayogyakarta. Hamzah Sulaéman iku generasi kaloro kulawarga Grup Mirota kang nduwé punjeré oleh-oleh, Hamzah Bathik, papan mangan, lan sanggar tari. Hamzah tung ...

                                               

Keistimewaan Daerah Yogyakarta

Yogyakarta minangka salah sawijining laladan utawa provinsi ing Indonésia kang duwé kabudayan kang isih luhur, kaya kabudayan ing Bali. Daerah Istimewa Yogyakarta iku kondhang karo salah sawijining Karaton, ya iku Karaton Ngayogyakarta. Provinsi ...

                                               

Mahesa Jenar

Mahesa Jenar iku karakter utama ing crita Nagasasra lan Sabukinten karya S. H. Mintardja. Crita padha populer ing taun 1960 s ngandhani crita bab tokoh saka mantan prajurit saka Présidhèn saka Demak ing gaweyan kanggo nemokake pusaka kraton, yaik ...

                                               

Putri Indonesia

Putri Indonésia iku pasanggiri kasulistyan ing Indonésia sing diadani wiwit taun 1992 déning Yayasan Putri Indonésia sing diketuwani déning Mooryati Soedibyo lan disponsori déning parusahan kosmètik Mustika Ratu. Putri Indonésia bakal dadi wakil ...

                                               

Putri Muslimah Indonesia

Putri Muslimah Indonesia yaiku kontes kecantikan muslim pisanan ing Indonesia, pisanan dianakaké ing 2014 karo Wardah Cosmetics karo pemenang kawitan Siti Nurmelia Baskarani. Organisasi iki langsung ditangani dening Elang Mahkota Teknologi lan St ...

                                               

Setatsiyun Wonokromo

Stasiun Wonokromo yaiku stasiun sepur kelas C sing gedhe sing dununge ing Jagir, Wonokromo, Surabaya ; kalebet ing Wilayah Operasi VIII Surabaya ing ketinggian +7 meter. Stasiun iki dununge ana ing sisih kidul Surabaya lan dadi gerbang mlebu kang ...

                                               

Gwandong Palgyeong

Gwandong Palgyeong punika istilah kanggé sapérangan papan pariwisata ing pasisir wétan Ujung Koréa. Saking rumiyin, tiyang Koréa dugi ing papan pariwisata ingkang mawi sesawangan ingkang éndah sinambi damel puisi, tembang lan lukisan kanggé nggam ...

                                               

Miss Indonesia

Miss Indonésia iku kontès ratu ayu ing Indonésia sing dianakaké déning MNC liwat Yayasan Miss Indonésia kanthi panyengkuyungé prusahaan kosmetik Sari Ayu. Ajang kontès ratu ayu iki diangkah kanggo nyiapaké figur wanita Indonésia sing bakal dadi d ...

                                               

Kutha Batam

Kutha Batam iku salah satu Kutha ing provinsi Kapuloan Riau, Indonésia. Kutha Batam minangka sawijining pulo sing strategis amarga dumunung ing jalur pelayaran internasional. Kutha iki duwé let sing cedhak karo Singapura lan Malaysia. Kutha Batam ...

                                               

Putri Indonesia 2009

Cithakan:Kotak info kontès kecantikan Putri Indonésia 2009 iku kontès pamilihan Putri Indonésia sing kaping 14. Téma pamilihan wektu iki ya iku "Pancarkan Cantikmu Melalui Karya Bagi Negeri dan Pelestarian Persada Nusantara". Wengi grand final di ...

                                               

Asal-Usul Paleografi lan Aksara Jawa

Tulisan Jawa menika sampun wonten saking jaman rumiyin saha botèn owah, ananging wonten ing sejarah kathah ingkang owah. Owahipun wonten saking bèntuk huruf saha caranipun nulis utawi langgam tulisan. Sènadyan tiyang samenika saged mangertos aksa ...

                                               

Dharmawangsa Teguh

Sri Maharaja Isana Dharmawangsa Teguh Anantawikramottunggadewa ya iku raja pungkasan Karajan Medang kang merintah ing taun 991–1007 utawa 1016. Sri Dharmawangsa Teguh iku putrané Sri Kameswara Paradewasikan.

                                               

Serat Panji Angreni

Serat Panji Angrèni punika salah satunggaling serat ingkang wonten lebetipun ngandhut titi-masa taun wanci sengkalan: guna-paksa-kaswareng-rai 1723 Çaka, utawi 150 taun Masehi. Miturut angka punika, ateges serat wau kalebet nem: taun anggènipun n ...

                                               

Rakai Panangkaran

Sri Maharaja Rakai Panangkaran Dyah Pancapana inggih punika raja angka kalih Karajan Medang periode Jawa Tengah. Piyambakipun jumeneng antawis taun 770-an. Amargi data-data sajarah Mataram Kuno namung sekedhk, saéngga njalari manéka penafsiran in ...

                                               

Serat Nitisruti

Serat Nitisruti yaiku serat kondhang sing ana ing jaman Surakarta taun 1534 taun Caka. Serat iki isine bab kesaenan. Kaliyan serat Suluk Wudji ing jamané Sinuhun Seda Krapyak, serat Nitisruti namung kacèk 5 taun, yen mngono serat iki kudune gawea ...

                                               

Serat Séwaka

Serat Séwaka punika isi piwulang dhumateng tiyang ingkang ngèngèr. Yen kapethik wiwitanipun kemawon sampun saged cetha dhateng kanjengipun piwulang wau. Wiwitanipun makaten: Layang séwaka manira ngawi, jalma-paksa-kawayangbuwana, sakala duk panga ...

                                               

Koja-Jajahan

Koja-jajahan. yaiku Serat Jawa jaman Islam, basa Jawa tengahan sing nganggo tembang macapat, sing ditemokaké paling tuwo dhéwé. Serat Koja-jajahan masiyo isi piwulang, ananging wujud cerito. Cerito kang di ceritakké saka saudagar bangsa Hindhu, s ...

                                               

Serat Ramayana

Serat Ramayana punika basanipun Jawi-Kuna, tur mawi sekar Para sarjana bangsa Walandi wonten ing ngudi, kadosta Dr. W. F. Stutterheim lan sanès-sanèsipun; saling ngrembag bab enèm-sepuhipun serat wau. Kados badhé kepanjangen saumpami kula pratela ...

                                               

Suluk Wujil

Serat Wujil punika ngemot wejanganipun Sunan Bonang dateng pun Wujil, tiyang cebol ingkang dipuncariosaken tilas kalangenanipun ratu ing Majapahit; ingkang kaping pinten utawi ingkang pundi, mboten dipunterangaken. Sampun tamtu kémawon bilih weja ...

                                               

Rakai Watuhumalang

Miturut pratélan para raja Karajan Medang wonten ing prasasti Mantyasih, Rakai Watuhumalang dados raja ingkang kaping wolu ngantosaken Rakai Kayuwangi. Prasasti kassebut dipundamel nalika taun 907 déning Dyah Balitung, inggih punika raja sasampun ...

                                               

Kakawin Wertasancaya

Kakawin Wertasancaya ya iku salah sijiné kasusastraan sansekerta. Ana ing sajroning kesusastraan Sansekerta dhéwé ana syair-syair kang wujudé basa Kawya utawa basa Kawi, isiné ya iku ngrembag babagan ilmu kawruh. Wertasancaya bisa dilebokaké ing ...

                                               

Kastil

Kastil utawi puri inggih punika yasan ingkang kabangun kanggé raja utawi pangéran kaliyan kulawarganipun ingkang pidalem wonten ing mriku. Dumugi abad kaping 15, kastil dipunanggep kuat sanget sesarèngan kaliyan majenging teknologi artileri yasan ...

                                               

Kurnik

Kurnik, uga dikenal minangka pirog manten utawa tsar pirog, yaiku pirog Rusia sing gurih kaya kubah sing biasane diisi karo pitik utawa kalkun, endhog, bawang, kasha utawa beras, lan komponen opsional liyane. Kadhangkala diisi karo jago rebus, pi ...

                                               

Kukis ireng lan putih

A cookie ireng lan putih, setengah-lan-setengah cookie, utawa cookie setengah rembulan punika salah sawijining olahan cookie ice utawa frosted ing siji setengah karo vanilla lan ing liyane karo coklat. Ing basa Jerman diarani Americaner. Ana beda ...

                                               

Masjid Katangka

Masjid Al-Hilal utawi ingkang langkung misuwur kanthi sebatan Masjid Katangka inggih punika kalabet salah satunggaling masjid ingkang tuwa dhéwé wonten ing provinsi Sulawesi Selatan, Indonésia. Dipunsebat Masjid Katangka amargi masjid punika made ...

                                               

Masjid Taqarrub Kanggotan

Masjid Sulthanain Taqarrub ya iku masjid kang dumunung ing RT 07, dhusun Kanggotan, Pleret, Bantul. Masjid iki wis ana nalikane kraton Mataram ana ing Pleret lan isih tetep lestari nalika bedhahe kraton Pleret. Madege masjid iki ora dimangerteni ...

                                               

Yurt

Yurt tradisional utawa ger yaiku salah sawijining jinis tendha bunder sing bisa dibukak kanthi kulit utawa dirasakake lan digunakake minangka papan kanggo sawetara klompok nomaden sing beda ing stepa Asia Tengah. Struktur kasebut kasusun saka maj ...

                                               

Menara Willis

Menara Willis utawa Menara Sears inggih punika dumunung ing Chicago, Illinois. Amargi antenanipun ing puncak menara, Menara Willis gadhah dhuwur 1730 kaki. Menara Willis dados salah satunggalipun gedhong pencakar langit Amérika ingkang paling iko ...

                                               

Gua Embultuk

Gua Embultuk ngrupikaken setunggal gua alam ingkang ing lebetipun kebak kaliyan stalagmit uga stalaktit. Gua Embultuk manggen ing dhusun Tumpakkepuh, Kecamatan Bakung, Kabupatèn Blitar, arah kidul kutha Blitar kaliyan antawis sekitar 40 km. panja ...

                                               

Bazin

Bazin (Arab: البازين ‎‎, diucapake, yaiku roti tanpa ragi ing masakan Libya sing disiapake karo gandum, banyu lan uyah. Bazin disiapake kanthi nggodhog glepung gandum ing banyu banjur dieselehake kanggo nggawe adonan nggunakake magraf, yaiku kayu ...

                                               

Provins

Provins inggih punika salah satunggaling komune ingkang wonten ing Prancis kanthi cacahipun pendhudhuk miturut sensus taun 1999 inggih punika wonten 11.667 tiyang, déné kirang langkung 12.814 tiyang dumunung ing Provins saha tlatah sakiteripun. P ...

                                               

Seokguram

Seokguram inggih punika satunggaling kuil Buda ingkang mapan wonten ing Gunung Toham mliginipun ing Gyeongju, provinsi Gyeongsang Lor, Koréa Kidul. Seokguram inggih punika harta nasional Koréa Kidul nomer 24 saking taun 1962 lan ugi minangka sala ...

                                               

Universitas Columbia

Universitas Columbia inggih punika salah satunggaling universitas swasta ing New York, Amérikah Sarékat. Universitas punika madeg taun 1754 mawi asma Kings College. Universitas Columbia ugi kalebet salah satunggaling anggota saking Ivi League. Un ...

                                               

Universitas Brawijaya

Universitas Brawijaya iku sawijining universitas nagari ing Kutha Malang, Indonésia. Universitas Brawijaya diresmèkaké minangka Universitas Negeri ing taun 1963. Wektu iki UB duwé mahasiswa sing cacahé punjul 30 èwu saka manka strata wiwit saka P ...

                                               

Caesars Palace

Caesars Palace yaiku hotel and casino mewah AAA Papat Diamond ing Swarga, Nevada, Amerika Serikat. Hotel iki dumunung ing sisih kulon saka ing Las Vegas Strip antarane Bellagio lan Mirage. Hotel iki salah siji kang paling bergengsi kasino ing don ...

                                               

Uttar Pradesh

Uttar Pradesh iku sawijining negara bagéyan ing sisih lor India. Kanthi udakara 200 yuta pedunung, iki minangka negara sing paling padhet ing India uga minangka bagean saka negara sing paling padhet ing saindenging jagad. Iki digawe tanggal 1 Apr ...

                                               

Maskot

Maskot yaiku manungsa, kewan dudu manungsa, utawa obyek sing dianggep bakal menehi kabegjan, utawa apa wae sing digunakake kanggo makili klompok sing duwe identitas umum, kaya ta sekolah, tim olahraga profesional, masyarakat, unit militer, utawa ...

                                               

Rajasthan

Rajasthan minangka negara bagian ing India sisih lor. Negara kasebut jembar 342.239 square kilometres utawa 10.4 persen saka total wilayah geografis ing India. Iki minangka negara India paling gedhe miturut wilayah lan nomer pitung paling akeh mi ...

                                               

Negara Bébas Irlandia

Nagara Bébas Irlandia ya iku nagara sing diadeake ing taun 1922 nganggo status domini désare ya iku Perjanjian Inggris-Irlandia, sing ditandatangani déning wakil Britania lan Irlandia 12 wulan sedurunge dadine nagara iki. Ing wektu ngadeake Nagar ...

                                               

Gimcheon

Gimcheon inggih menika salah satunggaling kutha ing Provinsi Gyeongsang Lor, Korea Kidul. Kutha menika mapan wonten ing jalur transportasi dharat utama ing antawisipun Seoul lan Busan, inggih menika jalur Gyeongbu Expressway lan Gyeongbu Line. Wo ...

                                               

Embat (gerak tari)

Émbat ya iku ngangkat kanthi kedutan. Istilah embat iki bisa digunakaké kanggo macem-macem gerakan kang béda-béda. Gerak tari iki bisa dilakokaké saka posisi lurus menyang sandhing, lengen mudhun ing pupu banjur diangkat manèh kanthi nekuk ugel-u ...

                                               

Tari Bedhaya

Jogèd Bedhaya ya iku salah sawijining lelangen joged kang luruh, kang dadi salah sawijining beksan pusaka kraton. Miturut mula bukanipun, jogèd bedhaya punika kasebat saking basa Sansekerta budh kang duwé teges budi utawi pikir. Ing lumampahing j ...

                                               

Daryono Darmorejono

Daryono Darmorejono ya iku juru tari, koréografer, dosèn tari Institut Seni Indonesia Surakarta uga Abdi Dalem Mangkunegaran saka taun 1987. Awake gedhé dhuwur. Ibuné jenengé Sri Supartinah. Garwané jenengé Setya Widayati. Anaké loro. Saiki sakul ...

                                               

Enggreng

Enggreng yaiku jinis tarian rakyat saka dhaérah Banjarnegara, Jawa Tengah, kang nyaritakaké carita Menak. Obahing awak ana ing tarian iki prasaja kaya obahing wayang wong. Pramila, para pambeksa nganggo klambi lan paès kaya déné wayang wong. Wiwi ...

                                               

Alphonso Boyle Davies

Alphonso Boyle Davies yaiku pemain bal-balan profesional Kanada sing main dadi gelandang sayap lan bek kiwa kanggo tim Bundesliga Bayern München lan tim nasional Kanada. Dheweke dadi pemain pertama sing lahir ing taun 2000an sing main ing pertand ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →