ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 328



                                               

Posttruth

Politik post-truth iku sawijining budaya politik sing perdebatan diringkes kanthi sebut dening banding marang émosi sing dipisahaké saka rincian kebijakan, ngomong poin sing ditrapaké faktual. Post-truth bèda karo tradhisi lan pemalsuan fakta kan ...

                                               

Amal Algozhali

Amal Alghozali yaiku salah sawijining wong kang inspiratif. Dhèwèké dadi petani kang bisa mènèhi inspirasi kanggo petani-petani liyané. Sadurungé dadi petani, Amal nduwèni kepinginan dadi politikus. Dhèwèké tau kuliah ing Universitas Muhammadiyah ...

                                               

Farid Akhwan

Farid Akhwan ya iku tokoh politik kalairan Pekajangan, Pekalongan. Penganut agama Islam iki sekolah ana ing SD, SMP, lan SMA Muhammadiyah ing Pekajangan. Banjur, dhèwèké kuliah ana ing FISIP UGM Jurusan Komunikasi lan lulus taun 1970. Sawisé lulu ...

                                               

Perindo

Partai Persatuan Indonesia utawa sing disingkat Partai Perindo minangka partai politik ing Indonesia. Partai iki diadegaké dening Hary Tanoesoedibjo, pengusaha lan pemilik MNC Group, perusahaan sing bergerak ing sektor media. Perindo diumumake in ...

                                               

Ronggeng Dukuh Paruk

Artikel iki ngenani novel ing taun 1982. Kanggo filmé ndeleng Darah dan Mahkota Ronggeng lan Sang Penari. Ronggeng Dukuh Paruk ya iku novel kang ditulis déning penulis Indonesia asal saka Banyumas, Ahmad Tohari, lan pisanan diterbitaké ing taun 1 ...

                                               

Slamet Haryanto

Slamet Haryanto yaiku Kepala Dinas Pendidikan dan Kebudayaan Propinsi Jawa Tengah taun 1991. Sadurungé dadi kepala dinas, dhèwèké njabat minangka Bupati Pemalang wiwit taun 1981 nganti 1991. Slamet Haryanto kuwi lulusan sosial politik UGM taun 19 ...

                                               

Ani Idrus

Dhèwèké miwiti pagawéyané ning juru jurnalistik, ning surat kabar Panji Pustakan Jakarta. Pas tahun 1930. Terus dhèwèké nyambut gawé ning Sinar Deli Medandadi pambiyantu ning surat kabar Politik Penyedar. Awit 1938 dhèwèké ngetokkè surat kabar Se ...

                                               

Gianfranco Fini

Gianfranco Fini iku sawijining politikus Italia, mantan Présidhèn Dewan Perwakilan Italia, mantan pamimpin Konservatif Nasional, Gerakan Sosial Italia pasca-fasis, lan partai Future and Freedom ing tengah-tengah. Panjenengané dadi Wakil Perdana M ...

                                               

Heliks

Heliks saka tembung Yunani έλικας/έλιξ, iku wujud mlungker kaya siji pegas, sekrup utawa andha spiral. Heliks iku wigati banget sajeroning èlmu hayat ngèlingi DNA iku dhapuré heliks lan akèh Protein duwé substruktur wujud gheliks ditepungi minang ...

                                               

Biopori

Bolongan resepan biopori ya iku métodhe resepan banyu kang katujokake kanggo ngatasi genengan banyu kanthi cara ningkatake daya resep banyu ing lemah. Métodhe iki dicetusake déning Dr. Kamir R Brata, salah sijiné peneliti saka Institut Pertanian ...

                                               

Changnyeong

Changnyeong inggih punika satunggaling kabupatèn ingkang mapan wonten ing provinsi Gyeongsang Kidul, Koréa Kidul. Kabupatèn punika gadhah wewengkon perlindungan alam alasan ingkang taksih alami lan situs-situs kuna mawi sajarah. Nakdong-gang, lèp ...

                                               

Mindi

Mindi minangka sawijining tetuwuhan saka kulawarga Meliaceae. Wit iki ing basa Latin sinebut kanthi jeneng Melia Azedarach iki bisa tuwuh nganti dawa 20 mèter lan wujudé kanopi kaya payung mahkota. Godhong Mindi majemuk selang-seling kanthi dawa ...

                                               

Anggrung

Anggrung kang duwèni jeneng élmiyah Trema orientalis utawa Trema commersonii ya iku wit taunan saka kulawarga Cannabaceae. Wit iki dhuwuré 40 mèter lan dhiamèter galihé 70 séntimèter. Galihé lurus silindhris werna soklat klawu. Godhongé ijo lansé ...

                                               

Transvision

Transvision ya iku salah siji anak perusahaan Trans Corp kang bergerak ing babagan stasiun télévisi berlangganan kanthi kantor pusat kang ana ing Jakarta, Indonésia. Saiki Transvision mènèhi layanan giyaran télévisi satelit berlangganan. Transvis ...

                                               

Biyoskup

Biyoskup lan σκοπος yaiku panggonan kanggo deleng pagelaran filem kang nggunakaké layar lebar. Gambar filem diproyèksikaké ing layar kanthi nggunakaké proyèktor. Gedhong biyoskup lumrahé komersial tegesé sing nonton kudu tuku karcis luwih dhisik. ...

                                               

Badan Amil Zakat Nasional

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Amil Jakat Nasional disingkat BAZNAS ya iku lembaga kang nglola jakat kanthi nasional. BAZNAS minangka Lembaga pamaréntah nonstruktural kang asifat swatantra lan duwé tanggung jawab marang Pr ...

                                               

Fifie Rahardja

Fifie Rahardja ya iku wong kang gawé BSB ing tanggal 27 Sèptèmber 2017. BSB iku bank sampah kang nampung maneka warna larahan, contoné plastik, kertas, ban pit montor, lan larahan liya saka para warga masyarakat. Anané Bank Sampah Berseri amarga ...

                                               

X-SAMPA

Extended Speech Assessment Methods Phonetic Alphabet iku swawijining varian saka SAMPA sing kasusun ing taun 1995 déning John C. Wells, profèsor fonètik ing Universitas London. X-SAMPA dirancang kanggp nyawijèkaké aksara SAMPA, lan ngembangaké SA ...

                                               

Demo ukum nyapu jagat Indonesia

Demonstrasi ukum sapu jagat Indonesia minangka serangkaian demonstrasi sing dianakake wiwit Februari 2020 kanggo nolak panerapan undang-undang omnibus sing disusun dening Pamrentah lan Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia. Pamrentah negesake manawa ...

                                               

Pratélan bausastra miturut akèhing tembung

Pratelan iki kanggêp saemper jawatjati utawa pepak kanthi gunggung tembung utawa ulutembung kang katulis. Pratelan iki ora angetung lelebon kanthi teges jinis tembung kang beda lan samaksara. Dene bisa ngetung gunggung lelebon ing bausastra, nget ...

                                               

Karaton Surakarta

Karaton Surakarta utawi jangkepipun wonten ing basa Jawi mau Karaton Surakarta Hadiningrat inggih punika karaton Kasunanan Surakarta. Karaton punika dipunyasa déning Susuhunan Pakubuwono II wonten ing warsa 1744 minangka gantos Pura /Karaton Kart ...

                                               

N. Sakdani Darmopamudjo

N. Sakdani Darmopamudjo,KRT.H. ya iku Ketua Pusat Koperasi Pegawai RI lan Gerakan Nasional Orang Tua Asuh Surakarta.Lair ing kampung Gajahan Solo, 11 Juli 1940. Piyambakipun putra nomer kalih saking sanga kadang. Putra saking R.Ng Darmopamudya in ...

                                               

Asal-usul Gemblegan

Asal-usul Gemblegan yaiku sejarah dumadine kampung Gemblegan. Kampung Gemblegan manggon ana ing kutha Surakarta perangan kidul. Jeneng Gemblegan dumadi saka jeneng Bandar judi capjiki, Gajah Gemblegan, kang urip nalika jaman Paku Buwana IV. Mbok ...

                                               

Asal-usul Baluwarti

Asal usul Baluwarti yaiku sejarah dumadine kalurahan Baluwarti. Kalurahan Baluwarti manggon ana ing Kecamatan Pasar Kliwon, kutha Surakarta, Provensi Jawa tengah. Jeneng Baluwarti wiwit dikenal marang warga nalika kraton pindah saka Kartasura men ...

                                               

Asal-usul kedunglumbu

Asal usul Kedhung Lumbu yaiku sejarah dumadiné kalurahan Kedung Lumbu. kalurahan Kedung Lumbu manggon ana ing Kecamatan Pasar Kliwon, kutha Surakarta, Provénsi Jawa tengah. Asal-usul Kedung Lumbu uga dibabar ing Babad Kartasura Pacinan lan babad ...

                                               

Johny Rahadi

Johny Rahadi, Seniman Mesin Sangrai dipunparingi asma Uncle John Kopi sampun mijilaken ewuan tiyang ingkang damel usaha enggal, ananing namung mapinten-pinten ingkang saged damel inovasi. kopi kathah-kathahipun taksih kaisi saking mesin impor kal ...

                                               

Sepur Argo Lawu

Sepur Argo Lawu inggih punika sepur klas eksekutip argo kang dipunlakokaken déning PT Kereta Api Indonesia Daop VI Ngayogyakarta ing Tanah Jawi kanthi jurusan Jakarta Gambir -Sala Balapan tindak lan kondur.

                                               

Karajan Kalinyamat

Kerajan Kalinyamat merupakan sebuah kerajan yang berasal terdapat di Kabupatèn Jepara, Dahulunya Kalinyamat dan Jepara merupakan sebuah Kadipaten bawahan dari Karajan Demak, tetapi karena ketika Karajan Demak di pimpin Sunan Prawoto dan Arya Pena ...

                                               

Patola

Patola lair tanggal 8 Agustus 1973 ing Enrekang Makassar lan minangka pelopor koperasi kopi kang ana ing Dusun Alla Utara, Kecamatan Baroko, Kabupaten Enrekang, Sulawesi Kidul. Dèwèké sabendinane dadi Ketua Koperasi Tani Bèntèng Alla Utara. Patol ...

                                               

Fitch Ratings

Cithakan:Підприємство Динаміка змін рейтингу України Fitch Ratings, Ltd. inggih punika suatu lembaga pemeringkat kredit internasional credit rating agency ingkang gadhah kalih kantor pusat inggih punika ing New York lan ing London, ingkang dados ...

                                               

Badan Arbitrase Nasional Indonesia

Badan Arbitrase Nasional Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak BANI inggih punika salah satunggaling badan ingkang dipunbentuk déning pamaréntah Indonésia kanggé negakaken hukum ing Indonésia kanggé ngrampungaken sengketa utawi béda pamanggih ...

                                               

Hadi Muslih

Hadi Muslih ya iku salah sawijining pengrajin ban bekas kang dijenengi Jaka Tingkir Ban, bengkel produksi mebele kasebut dumunung ing Desa Tingkir Lor Kecamatan Tingkir, Kutha Salatiga, Jawa Tengah. Hadi Muslih lahir ing kutha Tegal tanggal 9 jan ...

                                               

Aqua (banyu mineral)

Aqua yaiku mèrek air minum dalam kemasan kang diprodhuksi déning PT Aqua Golden Mississippi ing Indonesia wiwit taun 1973. Saliyané ing Indonesia, Aqua uga didol ing Singapura. Aqua yaiku merek AMDK kang payu banget ing Indonesia lan dadi salah s ...

                                               

Céri

Cherry minangka woh saka pirang-pirang tanduran saka genus Prunus, lan minangka drupe daging. Ceri komersial dipikolehi saka kultivar saka pirang-pirang spesies, kaya ta avium Prunus manis lan Prasus cerasus sing asem. Jeneng ceri uga nuduhake wi ...

                                               

Muhammad Choirul Amri

Muhammad Choirul Amri miyos wonten ing Kabupatèn Ngawi, Jawi Wétan tanggal 24 Januari 1975. Choirul Amri menika nyambut damel wonten ing Microsoft taun 2013. Ananging piyambakipun medal saking Microsoft amargi piyambakipun badhe damel Désa Kunira ...

                                               

Pebre

Pebre minangka bumbu saka Chili sing digawe saka ketumbar, bawang bombay sing disigar, minyak zaitun, bawang putih lan bawang utawa mrica aji pedhes murni. Bisa uga tomat sing disigar. Pebre umume digunakake ing roti. Iki uga digunakake kanggo da ...

                                               

Sidamulya, Lampung Kidul

Sidomulyo iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Selatan provinsi Lampung, Indonésia. Panggenanipung 20 km saking kitha kabupatèn arahipun ngaler utawi 40 km sak kidulipun kitha Bandar Lampung

                                               

Tanduran obat kulawarga

Tuwuhan obat kulawarga iku tuwuhan asil budidaya omahan kang duwé minangka obat. Taman obat kulawarga sajatiné wujud lemah, kang ana ing pekarangan, kebon utawa tegalan siyang dianggo nandur lan mbudidaya tuwuhan kang duwé kasiat obat kangggo kab ...

                                               

Lopis

Iwak belida punika salah satunggaling jinis iwak kali utawi sungai ingkang mlebet golongan suku Notopteridae inggih punika ulam kanthi punggung kados pisau. Wonten ugi ingkang mastani ulam punika kanthi nama Ulam Lopis. Ulam belida utawi belido p ...

                                               

Nasrudin Rezeki

Nasrudin Rezeki iku petani jamur merang saka Desa Paliman Barat, Kecamatan Gempol, Kabupaten Cirebon, Jawa Barat. Dheweke dadi perintis usaha jamur merang ing desane sing sukses. Dheweke ngajaki tanggi tanggane warga desa kanggo ndadeake Kabupate ...

                                               

Pitik kampung

Pitik kampung iku sesebutan ing Indonesia kanggo pitik ingon-ingon sing ora diurusi kanthi cara budidaya kanthi bebarengan lan ora saka galur utawa ras sing kanggo kapentingan komersial kasebut. Pitik kampung ora duwé sesebutan kanggo pitik kampu ...

                                               

Capar

Alé ya iku kecambah saka isi lamtara utawa isi klampis. Alé digunakaké kanggo bahan tambahan ing olah-olahan laladan Jawa Wétan. Alé lamtara kanggo tambahan kuluban ing masakan pecel utawa tumis. Déné alé kemplang kang digawé saka isi klampis kan ...

                                               

Kecipir

Kecipir) iku kalebu salah sawiji tetuwuhan dikotil kang wigati lan gedhé dhéwé. Akèh tetuwuhan budidaya wigati kalebu sajeroning suku polong-polongan, kanthi warna-warna kagunan: wiji, woh, kembang, kulit kayu, wit, godhong, umbi, nganti oyoté ka ...

                                               

Drama televisi Jepang

Drama televisi Jepang utawi dorama inggih punika program drama ingkang dipungiyaraken ing stasiun televisi Jepang. Jaringan televisi utama ing Jepang mproduksi serial drama ing pinten-pinten tema, tuladhanè kauripan sekolah, komèdi, mistèri, lan ...

                                               

Sistem televisi berjaringan ing Indonesia

Sistem televisi berjejaringan ing Indonesia inggih punika minangka sistem televisi berjejaringan ingkang ngedahaken televisi - televisi ingkang gadhah daya frekuensi siarana nasional kados ta RCTI, MNCTV, Indosiar, antv, Metro TV, Trans TV, tvOne ...

                                               

Jawa Pos TV Surabaya

Jawa Pos TV Surabaya kacekak Jawa Pos Media Televisi, ya JTV Jawa Timur iku sawijining télévisi swasta regional Kutha Surabaya, Jawa Wétan. JTV kagolong télévisi swasta regional kapisanan kang ana ing Indonésia kagolong uga gedhé dhéwé. JTV kang ...

                                               

Semarang TV

Cakra Semarang TV ya iku sawijining stasiun TV swasta kang kondhang déning masarakat Semarang lan Jawa Tengah minangka Cakra TV. Saikiné televisi lokal kang ana ing manajemen PT. Mataram Cakrawala Televisi Indonésia iki duwé wektu giyaran 17 jam ...

                                               

TVKU

Televisi Kampus Universitas Dian Nuswantoro merupakan stasiun televisi lokal yang berdiri dan mengudara di Semarang, Jawa Tengah. Dengan berbekal Surat Dudutan Gubernur Jawa Tengah No. 483/116/2003 tanggal 13 September 2003, TVKU dapat mengudara ...

                                               

Padjadjaran TV

Parijz Van Java TV iku salah siji stasiun televisi lokal ing Bandung. Madeg taun 2005 ing Bandung kanthi kakuwatan pemancar 3Kw. Stasiun televisi iki minangka anggota jaringan JPMC. Wektu iki PJTV giyaran wiwit jam 05.00 WIB nganti 00.00 WIB.

                                               

Big TV (Indonesia)

Big TV ya iku stasiun televisi satelit berlangganan kang diresmikake ngudara ing tanggal 9 September 2013, dioperasikake déning PT. Indonésia Media Televisi. BiG TV minangka jaringan afiliasi First Media. Pratélan saluran kang ana ing BiG TV:

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →