ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 282



                                               

Idli

Idli utawa idly minangka jinis pananan saka beras sing dicithak, sing asale saka subbawana India, sing misuwur minangka panganan sarapan ing India Kidul lan ing antarané Tamil ing Sri Lanka. Roti sing digawé mbaka di dang dumadi saka fermentasile ...

                                               

Kenthang gorèng Jerman

Kentang goreng Jerman minangka sebutan kanggo kentang sing kalebu irisan kentang mentah utawa sing wis diiris sing digoreng. Irisan daging babi lan bawang minangka bahan tambahan sing umum. Uyah, mrica mesthi digunakake kanggo bumbu, caraway, mar ...

                                               

Ketel singsot

Ketel singsot yaiku ketel ingkang dilengkapi piranti sing ngetokake swara singsot sing bisa dirungokake nalika banyu ing ceret wiwit umob. Uap banyu ngliwati cucuk piranti nyebabake geter, banjur nggawe swara, sing dikenal ing fisika minangka bol ...

                                               

Knackwurst

Knackwurst) minangka olahan nuduhake jinis sosis sing asale saka Jerman sisih lor wiwit pertengahan abad kaping 16. Varietas sing kasedhiya gumantung ing wilayah geografis produksi.

                                               

Kringle

Kringle minangka salah sawijining olahan jajanan Skandinavia, macem-macem jinis pretzel saka Nordik. Pretzel dikenalake karo biksu Katolik Roma ing abad kaping 13 ing Denmark, lan saka kana nyebar menyang saindhenging Skandinavia lan berkembang d ...

                                               

Köln

Köln iku kutha kapapat gedhé dhéwé diétung saka gunggung populasiné ing Jerman lan kutha gedhé dhéwé ing praja Nordrhein-Westfalen. Kutha iki wujud pelabuhan dharatan paling wigati ing Jerman, lan wujud kutha krajan mawa sajarah, budaya, lan ékon ...

                                               

Labskaus

Labskaus minangka spesialisasi kuliner saka Jerman sisih lor lan mligine saka kutha Bremen, Hamburg, lan Lübeck. Bahan utama yaiku daging asin utawa daging sapi kornet, kentang, lan bawang. Sawetara resep nyelehake bit, acar, utawa uga herring, d ...

                                               

Maultasche

Maultaschen, Cithakan:Lit minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional Jerman sing asale saka wilayah Swabia. Iki kalebu lapisan adonan pasta ing njaba sing ngemot tradhisional sing kalebu daging cincang, daging asap, bayem, ...

                                               

Niš

Niš iku kutha ing Serbia dumunung ing koordinat 43.3° N 21.9° E, ana ing pinggir Kali Nišava. Kanthi sing ndunungi kang cacahé 260.237 jiwa kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé ing Serbia Kidul lan kutha gedhé dhéwé nomer telu ing Serbia sawisé B ...

                                               

Notasi gamelan

Notasi iku lumrahé ora patio digagas ing tradhisi lésan gamelan, nanging in Jawa lan Bali, sistem notasi gamelan kapisanan dirigen kala abad kaping 19, niaté kanggo arsip.

                                               

Pattaya

Pattaya iku kutha patirahan ing Tanah Thai. Pernahé ana ing iring wétané Teluk Thailand, udakara 100 kilometres kidul-wétané Bangkok ing Provinsi Chonburi. Kutha Pattaya iku wewengkon kutha kang swatantra kang mangku saindhengé tambon Nong Prue l ...

                                               

Pédherasi Bosni lan Hércégowina

Pédherasi Bosni lan Hércégowina iku siji saka loro èntitas pulitik péranganing nagara Bosnia-Herzegovina. Kaloroné diwatesi déning garis wates antar èntitas. Pédherasi Bosni lan Hércégowina mligi dipanggoni déning ètnik Bosniak lan Kroat, mula ik ...

                                               

Rasam

Rasam, utawa charu pani, chaaru, saaru, saathamudhu, utawa kabir minangka panganan India Kidul. Iki minangka duduh legi legi-asem sing biasane disiyapake nggunakake kokum, asam jawa, utawa jus pelem ijo garing minangka basis bareng karo jaggery, ...

                                               

Rigoletto

Rigoletto inggih punika opera 3 babak ingkang dipunèwahi déning Giuseppe Verdi. Libretto Italianya dipunsèrat déning Francesco Maria Piave dhedhasar drama pementasan Le roi samuse déning Victor Hugo. Pertunjukan kapisan opera punika dipunsèlengga ...

                                               

Républik Srepska

Cithakan:Infobox dependency Républik Srepska Basa Serbia: Република Српска, Républik Srepska rungokna, uga Српска, Srpska ; Basa Bosnia lan Basa Kroasia: Républik Srepska ; Basa Inggris: Republic of Srpska utawa Républik Srepska) iku siji saka lo ...

                                               

Sapporo

Sapporo dengarkan ya iku kutha gedhé dhéwé kelima ing Jepang lan wujud kutha krajan Prefektur Hokkaido. Sapporo wiwit dimukimi taun 1869. tanggal 1 Agustus 1972, Sapporo diresmiake dadi kutha utama ing Hokkaido. Meturut sensus taun 2005, Sapporo ...

                                               

Simfoni No. 9 (Beethoven)

Simfoni No. 9 sajeroning tangga nada D minor iku simfoni pungkasan Ludwig van Beethoven, sing rampung digubah nalika taun 1824. Simfoni sing dawané 75 menit iki isiné péranganing ode "An die Freude" basa Inggris: Ode to Joy karya Friedrich Schill ...

                                               

Subotica

Subotica iku kutha lan munisipalitas ing Serbia sisih lor, ing provinsi otonom Vojvodina. Kutha iki dumunung ing garis lintang 46.07° Lor, 19.68° Wétan, watara 10 km saka tapel wates karo Hongaria. Minangka kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Serbia ...

                                               

UU Babagan Gendera lan Lagu Nasional Jepang

Undang-Undang ngenani Gendéra Nasional lan Lagu Kabangsaan ya iku ukum kang ngresmikaké panggonan gendéra nasional lan lagu kabangsaan Jepang. Sadurungé diratifikasi ing tanggal 13 Agustus 1999 kasebut, Jepang ora duwé gendéra nasional lan lagu k ...

                                               

ꦏꦁꦏꦸꦁ

ꦏꦁꦏꦸꦁ ꦲꦸꦠꦮꦶ Kangkung ꦲꦸꦒ ꦢꦶꦠꦼꦥꦸꦔꦶ Ipomoea reptans Poir1, ꦪ ꦲꦶꦏꦸ ꦮꦸꦗꦸꦢ꧀ ꦗꦶꦤꦶꦱꦶꦁ ꦠꦼꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ ꦏꦁ ꦏꦊꦧꦸ ꦗꦔꦤꦤ꧀ ꦭꦤ꧀ ꦢꦶꦠꦤ꧀ꦢꦸꦂ ꦩꦶꦤꦁꦏ ꦥꦔꦤꦤ꧀. ꦏꦁꦏꦸꦁ ꦲꦏꦺꦃ ꦢꦶꦢꦺꦴꦭ꧀ ꦲꦶꦁ ꦥꦱꦂꦥꦱꦂ. ꦏꦁꦏꦸꦁ ꦲꦏꦺꦃ ꦮꦺꦴꦤ꧀ꦠꦼꦤ꧀ ꦲꦶꦁ ꦏꦮꦱꦤ꧀ ꦄꦴꦱꦶꦪ ꦭꦤ꧀ ꦮꦸꦗꦸꦢ꧀ ꦠꦼꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ ꦏꦁ ꦧꦶꦱ ꦢꦶꦠꦼꦩꦺꦴꦤꦶ ꦲꦶꦁ ꦔꦼꦤ꧀ꦢꦶ ...

                                               

ꦏꦼꦩ꧀ꦭꦢꦺꦪꦤ꧀

ꦏꦼꦩ꧀ꦭꦢꦺꦪꦤ꧀, ꦥꦱꦶꦭꦤ꧀ ꦲꦸꦠꦮꦶ ꦧꦼꦤꦭꦸ ꦕꦼꦁꦏꦺꦃ ꦪꦻꦏꦸ ꦱ꧀ꦥꦺꦱꦶꦪꦺꦱ꧀ ꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ ꦥꦫꦱꦶꦠ꧀ ꦱꦶꦁ ꦏꦊꦧꦸ ꦲꦶꦁ ꦒꦼꦤꦸꦱ꧀ Dendrophthoe. ꦠꦤ꧀ꦢꦸꦫꦤ꧀ ꦲꦶꦏꦶ ꦩꦶꦤꦁꦏ ꦠꦤ꧀ꦢꦸꦫꦤ꧀ ꦥꦫꦱꦶꦠ꧀/ꦥꦺꦚꦸꦱꦸꦥ꧀ ꦲꦶꦁ ꦱꦺꦴꦏ꧀ꦭꦠ꧀, ꦕꦺꦁꦏꦺꦃ, ꦩꦁꦒ, ꦮꦺꦴꦃ​ꦧꦶꦤ꧀ꦠꦁ, ꦏꦼꦤꦔ, ꦢꦸꦏꦸ, ꦱꦶꦂꦱꦠ꧀, ꦏꦼꦥꦼꦭ꧀, ꦩꦏꦸꦛ​ꦥꦫ​ꦢꦺꦮ, ꦭꦤ꧀ ꦠꦺꦃ ꦭꦤ꧀ ꦱ꧀ꦥꦺꦱ ...

                                               

ꦒꦿꦶꦤ꧀ꦗꦺ

ꦒꦿꦶꦤ꧀ꦗꦺ ꧈ ꦒꦿꦶꦤ꧀ꦗ ꦗꦼꦥꦸꦤ꧀ ꧈ ꦲꦸꦠꦮꦶ ꦱꦥꦸ ꦩꦤꦶꦱ꧀ ꧌Scoparia dulcis꧍ ꦪ ꦲꦶꦏꦸ ꦩꦶꦤꦁꦏ ꦱ꧀ꦥꦺꦱꦶꦪꦺꦱ꧀ ꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ ꦱꦶꦁ ꦲꦱꦭꦺ ꦱꦏ ꦱꦸꦏꦸ plantaginaceae. ꦠꦤ꧀ꦢꦸꦫꦤ꧀ ꦲꦶꦏꦶ ꦲꦸꦒ ꦢꦶꦏꦼꦤꦭ꧀ ꦏꦤ꧀ꦛꦶ ꦒꦿꦶꦤ꧀ꦗꦺ ꦩꦼꦤꦶꦂ꧈ ꦒꦿꦶꦤ꧀ꦗꦺ ꦗꦼꦥꦸꦤ꧀꧈ ꦲꦸꦠꦮ ꦗꦏ ꦠꦸꦮ.

                                               

ꦧꦼꦱ꧀ꦠꦿꦸ

ꦧꦼꦱ꧀ꦠꦿꦸ ​ ꦲꦠꦮ ꦧ꧀ꦭꦸꦱ꧀ꦠꦿꦿꦸ ꧌Luffa aegyptiaca꧍ ​ꦪꦲꦶꦏꦸ ꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ ꦱꦶꦗꦶꦤꦶꦁ ꦥꦭ ꦒꦸꦩꦤ꧀ꦠꦸꦁ ꦏꦁ ꦮꦶꦱ꧀ ꦲꦫꦁ ꦢꦶꦠꦤ꧀ꦢꦸꦂ ꦢꦺꦤꦶꦁ ꦮꦺꦴꦁ ꦠꦤꦶ꧉​ ꦧꦶꦪꦱꦤꦼ ꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ ꦲꦶꦏꦶ ꦩꦸꦁ ꦢꦶꦠꦤ꧀ꦢꦸꦂ ꦏꦁꦒꦺꦴ ꦱꦼꦭꦶꦔꦤ꧀꧈​ ꦲꦤ ꦲꦶꦁ ꦠꦼꦒꦭꦤ꧀ ꦲꦸꦠꦮ ꦥꦺꦴꦩꦲꦤ꧀꧉​ ꦧꦼꦱ꧀ꦠꦿꦸ​ ꦲꦶꦱꦶꦃ​ ꦱꦢꦸꦭꦸꦂ​ ꦱꦼꦝꦏ꧀​ ꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀​ ꦲꦺꦴꦪꦺꦴꦁ ꧌ L ...

                                               

Hanover

Hanover inggih punika kutha krajan Niedersachsen, Jerman, saha tau dadi papan kedudukan Raja Hannover Britania Raya, wonten martabatipun dadi adipati Braunschweig-Lüneburg. Sakwisipun akhire paperangan era Napoleon Bonaparte, elektorat punika dip ...

                                               

Kadima

Kadima inggih punika parté pulitik tengah saha liberal Israèl. Parté punika madeg wonten 24 November 2005 kalih kaum moderat saking Likud ingkang miturut usulipun Ariel Sharon ingkang isinipun narikaken panjenenganipun asli piyantun Israèl saking ...

                                               

Mapai

Mapai, lit. Workers Party of the Land of Israèl) ya iku parté pulitik sayap kiwa ana Israèl. Mapai uga parté kang dominan ana pulitik Israèl, nganti pungkasé nggabung karo Alignment ana partengahan 1960an. Parté iki uga awal saka Parté Labor. Kay ...

                                               

Prince William Sound

Prince William Sound inggih punika sound ingkang wonten lepas Teluk Alaska, Amérikah Sarékat. Prince William Sound wonten ing sisih wétan Ujung Kenai. Pelabuhan paling agengipun inggih punika Valdez, wonten ujung kidul Sistem Jalur Pipa Trans-Ala ...

                                               

Associação Chapecoense de Futebol

Associação Chapecoense de Futebol, kondhang asesilih Chapecoense lan dicekak ACF, iku klub bal-balan Brazil sing kandhangé ing kutha Chapecó, praja Santa Catarina. Klub iki diyasa taun 1973 sing ancasé mulihaké kaanan bal-balan ing kutha Chapecó. ...

                                               

Avianca

Avianca S.A. ya iku maskapé pamaburan nasional saka Kolombia sejak 5 Dhésèmber 1919 saat maskapé ini masih menggunakan nama awalnya SCADTA. Maskapé kang duwé kantor pusat ing Bogotá kanthi duwé kerja bareng utama ing Papan Anggegana Internasional ...

                                               

Brasil

Cithakan:Infobox Nagara Républik Federal Brasil basa Portugis: República Federativa do Brasil iku nagara gedhé dhéwé lan paling akèh sing ndunungi Amérika Kidul. Nagara iki minangka nagara paling wétan ing Bawana Amérika lan wewatesan karo Pegunu ...

                                               

Clube Atlético Mineiro

Brazilian Championship 1 1971 Mineiro Championship 42 1915, 1926, 1927, 1931, 1932, 1936, 1938, 1939, 1941, 1942, 1946, 1947, 1949, 1950, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1958, 1960.1962, 1963, 1970, 1976, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1985, 1 ...

                                               

Folha de S. Paulo

Folha de S. Paulo ya iku ariwarti Brasil kang diadegaké ing taun 1921 kanthi jeneng Folha da Noite lan diterbitake ing São Paulo déning Empresa Folha da Manhã. Ariwarti iku punjere Grupo Folha, konglomerat kang uga ngendalikake UOL Universo Onlin ...

                                               

O Estado de S. Paulo

O Estado de S. Paulo ya iku ariwarti kanthi basa Portugis kang diterbitake ing tlatah metropolitan São Paulo, Brasil, Diadegake ing 4 Januari 1875 lan diduweni Grupo Estado, perusahaan induk kang nerbitake Jornal da Tarde lan duwé radio Rádio Eld ...

                                               

Piala Dunia FIFA 2014

Piala Donya FIFA 2014 ya iku Piala Donya FIFA angka 20, turnamen bal-balan internasional kang diadakake ing taun 2014 ing Brasil. Brasil kagolong nagara kang dadi tuan omah kaping telu ngadakake turnamensetelah 1950, Brasil uga dadai nagara kang ...

                                               

Portegal

Républik Portegal yaiku nagara ing Éropah pérangan kidul-kulon. Nagara iki wewatesan karo Sepanyol ing sisih lor lan wétan. Ing sisih kulon wewatesan karo Samudra Atlantik. Saliyané iku, Portegal uga duwé laladan ing Madeira, Azores lan Kapuloan ...

                                               

Pratélaning motto nasional

Ing ngisor pratélan sesanti nagara kang disusun miturut urutan alfabet uga nagara-nagara bagiane. Sesanti nagara kang urung diakui donya internasional lan nagara-nagara kang wis bubar uga dicantumake ning ora nganggo huruf kang kandhel. Sesanti n ...

                                               

Alun-alun

Alun-alun ya iku panggonan rata lan amba kang adaté minangka acarané para bebrayan. Saben kutha ing tanah Jawi racaké nduwé alun-alun. Adaté alun-alun iku ditanduri wit wringin kang kembar. Wringin kembar mau pralambang gapura. Saben Kraton kaya ...

                                               

Andhuk

Andhuk ya iku salembar kain utawa kertas kang bisa nyerep cuwèran utawa banyu. Andhuk minangka ngelap utawa nggaringaké awak, tangan kang teles amarga kringet utawa banyu. Andhuk uga kanggo ngelap rambut sawisé kramas. Tembung andhuk asala saka b ...

                                               

Angsle

Angsle ya iku salah sijining jinis wedang khas Jawa. Wedang iki asalé sangka Kutha Malang nanging uga bisa dipethuki ing Surabaya lan daerah liya ing Jawa. Wedang iki disuguhake panas-panas utawa anget.

                                               

Dewi adrika

Dewi Adrika inggih punika satunggaling asma widodari wonten ing paringgitan. Wonten ing cariyos nyebataken bilih Dewi Adrika punika widodari ingkang dipunkutuk dados ulam. Wonten ing pagesanganipun ing lepen Jamuna piyambakeipun ngulu spermanipun ...

                                               

Doraemon movie

Daftar Doraemon Movie Nobita no Kyoryuu 2006 107 menit Nobita no Shin Tetsujin Heidan Habatake Tenshi Tachi 108 menit Shin Nobita no Daimakyo Nobita no Shin Makai Daibōken ~Shichinin no Mahō Tsukai~ 112 menit Nobita no Animaru Puranetto 100 menit ...

                                               

Dwilingga

Dwilingga ya iku tembung lingga kang dirangkep. pangrangkepé tembung lingga iki ana kang karengkep wutuh lan ana kang karangkep mawa owah-owahan swara. Tembung lingga kang karengkep wutuh sinebut dwilingga lan kang karangkep mawa owah-owahan swar ...

                                               

Harry Potter

Harry Potter lair tanggal 31 Juli 1980, ibune jenenge Lily Evans kelairan muggle lan bapake yaiku James Potter kelairan penyihir darah murni. Wong tuwané wis séda nalika Harry isih bayi, amarga dipateni Lord Voldemort. Voldemort uga usaha matèni ...

                                               

Kala (Inggris)

Tènsés ya iku wujud tembung wasésa ing basa Inggris kanggo nuduhaké wektu kaya ta sawijining kadadéan utawa prastawa.

                                               

Kwartir cabang

Kwartir Cabang ya iku organisasi obahan Pramuka ing tingkat kabupatèn utawa kutha. Kwartir cabang dumadi liwat musyawarah cabang. Kepengurusane uga dipilih rikala musyawarah cabang. Musyawarah cabang ya iku forum kanggo pertanggung jawaban organi ...

                                               

Magnèt

Magnèt, wesi berani utawa magnit ya iku obyek kang duwé médhan magnèt. Tembung magnèt asalé saka basa Yunani magnítis líthos kang tegesé batu Magnesian.Magnesia ya iku jeneng wewengkon ing Yunani ing jaman kapungkur lan saiki jenengé Manisa. Lala ...

                                               

Mendhut

Méndut utawi mbél-mbél punika salah sawijining panganan asli Sala. Didamél saking glépung béras kanti isi gendis ugi kambil. saget dipunbungkus ngagém godhong gédang. Dipun suguhakén manawi wonten syukuran babaran utawi badhé ngédékakén nggriyo. ...

                                               

Pasisir Maron

Pasisir Maron cekakan saka Mar ina Kul on, mapan ana ing Semarang kulon sungapaning kali Cilandak ing segara. Pesisir iki bisa ditempuh kanthi rong jalur. Jalur sing pisanan ya iku liwat Papan Anggegana Ahmad Yani lan liwat pomahan Hanoman, nangi ...

                                               

Perusahaan Kuark

Perusahaan Kuark utawa Kuark Internasional punika perusahaan swasta nasional kang fokus usaha gawé ing babagan panyèlènggara program-program edukasi, dijurung lan dikèdalikné déning pakar lan profesional kompètén ing bidhangé.

                                               

Pratélaning tembung Jawa asal basa Walanda

aliyas saka tembung alias tegesé jenenge liya. amral saka tembung admiraal tegesé sénapati lautan. apèl saka tembung appel tegesé 1 ngulur prakara marang pangadilan kang luwih dhuwur lan 2 nglumpukaké prajurit. artikel saka tembung artikel tegesé ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →