ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 154



                                               

Carl Ludwig Blume

Karl Ludwig Ritter von Blume iku botaniwan Jerman-Walanda. Kadhangkala jenengé ditulis nganggo versi Walanda Karel Lodewijk Blume. Tembung "Ritter" iku gelar bangsawan kang bisa dipadhakaké karo "Knight" sajeroning budaya Anglo-Sakson. Sanadyan d ...

                                               

Joseph Bloore

Joseph Bloore ya iku baku palereban, pandhé bir, lan juru nangguh lemah abad 19 sing ngadegaké Désa Yorkville lan sing ngasali jeneng Dalanan Bloor. Asliné dhèwèké saka Staffordshire sing nuli ngalih menyang Kanadha kala taun 1819 banjur lawas-la ...

                                               

Jean-François Champollion

Jean-François Champollion iku sawijining ngèlmuwan klasik, ahli filologi lan ahli orièntalis Prancis. Champollion dadi misuwur amarga dhèwèké bisa mbabar hièroglif kuna Mesir dhedhasar karyané para pendahulu -né: Athanasius Kircher, Silvestre de ...

                                               

Alfred Duvaucel

Alfred Duvaucel punika panliti alam Prancis. Duvaucel punika putra tirinipun Georges Cuvier. Ing taun 1817 Cuvier ngintun Duvaucel dhumateng India kaliyan Pierre-Médard Diard kanggé kolèksi Musiyum Paris. Kekalihipun ngedegaken kebon botani ing C ...

                                               

Anna Pavlovna

Anna Pavlovna Santo Petersburg, 18 Januari 1795-Den Haag, 1 Maret 1865), utawi asring dipunserat minangka Anna Paulowna, punika garwanipun Nata Willem II saking Walandi. Kekalihipun palakrami tanggal 21 Fèbruari 1816. Anna punika putri tsar Paul ...

                                               

Johns Hopkins

Johns Hopkins inggih punika satunggaling pangusaha, filantropis, lan abolisionis abad kaping 19, sapunika taksih kathah dipunkenal amargi karya filantropisipun ingkang kalebet Universitas Johns Hopkins, Griya Sakit Johns Hopkins, lan Sekolah Medi ...

                                               

Franz Schubert

Franz Schubert punika komponis kanthi kabangsan Austria. Nalika penjenenganipun yuswa gangsal taun, bapanipun sampun ngajari manéka prakawis ngenani musik. Enem taun salajengipun panjenenganipun mlebet sekolah musik ingkang misuwur sanget ing Win ...

                                               

Millard Fillmore

Millard Fillmore ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 13, njabat ing taun 1850-1853. Sadurungé, panjenengané njabat dadi wakil présidhèn Amérikah Sarékat. Panjenegané dadi présidhèn amarga konstitusi Amérika, nggantekaké Présidhèn Zachary Tay ...

                                               

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas, père ya iku sastrawan, juru tulis Prancis kondhang ing abad 19. Dhèwèké lair ana Villers-Cotterêts, Aisne, Prancis, tanggal 24 Juli 1802. Séda ana Puys, tanggal 5 Dhésèmber 1870. Dhèwèké éntuk réputasi gedhé sepisanan minangka dr ...

                                               

Victor Marie Comte Hugo

Victor Marie Comte Hugo utawa Victor Hugo ya iku penyair, novelis, lan dramawan kondhang. Victor Hugo ya iku anak jendral kang misuwur ing di jaman Napoleon. Bapake naté dadi gubernur ing Spanyol lan Italia. Dhèwèké lair ana Besançon, Prancis, ta ...

                                               

Franklin Pierce

Franklin Pierce ya iku pulitikus Amérika lan Présidhèn Amérikah Sarékat angka 14, njabat ing 1853-1857. Pierce asalé saka Parté Dhémokrat lan didampingi déning William R. King minangka wakil présidhèn Ing mangsa Présidhèn Franklin Pierce, Amérika ...

                                               

Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne ya iku juru tulis, sastrawan Amérika. Dhèwèké lair ana Salem, Massachusetts, tanggal 4 Juli 1804. Séda ana Plymouth, New Hampshire, tanggal 19 Mèi 1864. Dhèwèké ya iku salah sijining juru tulis sastra kondhang Amérika kang nul ...

                                               

Ferdinand de Lesseps

Ferdinand Marie, vicomte de Lesseps inggih punika tokoh diplomat Prancis ingkang ndhèrèk ndamel Terusan Suez ing Tanah Genting Suez ing Mesir. Ferdinand de Lesseps miyos saking kulawarga ingkang kawentar pengabdianipun dhumateng nagara. Pramila, ...

                                               

Frederick Denison Maurice

John Frederick Denison Maurice ya iku sawijining teolog Inggris lan uga dadi tokoh pemimpin obahan sosialis. Dhèwèké ditahbiske nalika taun 1834, dhèwèké uga dadi tokoh kang misuwur ana ing babagan intelektual lan sosial ing Kutha London. Dhèwèké ...

                                               

Henry Lark Pratt

Henry Lark Pratt inggih punika satunggaling pelukis Inggris ingkang kelatih saking indhustri porselèn.

                                               

Samuel Rayner

Samuel Rayner inggih punika satunggaling seniman pelukis sesawangan Inggris ingkang kondhang saking lukisan yasan, interior kalebet biara-biara, gréja-gréja lan gedung-gedung tuwa. Samuel Rayner pikantuk kapitayan kanthi dipuntampi kanggé pamèran ...

                                               

Andrew Johnson

Andrew Johnson ya iku présidhèn Amérikah Sarékat angka 17 lan njabat ing 1865 tekan 1869. Muturut konstitusi, Andrew Johnson sing njabat minangka Wakil Présidhèn sing otomatis dadi présidhèn nalika Présidhèn Abraham Lincoln tilar donya ing prasta ...

                                               

Raja Ali Haji

Raja Ali Haji bin Raja Haji Ahmad utawa kang kondhang kanthi jeneng Raja Ali Haji ya iku ulama, sejarawan, lan pujangga abad kaping 19 keturunan Bugis lan Melayu. Raja Ali Haji kondhang mingka dadi pencatat dhasar-dhasar tata basa Melayu kang pis ...

                                               

Edgar Allan Poe

Edgar Poe utawa Edgar Allan Poe ya iku panulis carita memedi. Edgar wis dadi panulis wiwit umur 18 taun. Panguripané Edgar kagolong dramatis, amarga uripé ngemu carita kasripahan, saka kasripahan ibuné nalika enom, kasripahan Pak Gedhéné kang gad ...

                                               

Hannibal Hamlin

Hannibal Hamlin minangka Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat angka 15. Panjenengané sekolah ing cedhak dalemé lam Akademi Hebron, banjur ngelola pertanian panggonané bapaké. Ing sapropirané taun salanjuté, panjenengané kerja ing sapropirané babagan: ...

                                               

Mangkunagara IV

Sri Paduka Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Mangkunagara IV ​ utawi dipuncekak K.G.P.A.A. Mangkunagara IV punika miyos ing taun 1810 saha kaparingan asma Radèn Mas Sudira. Ingkang rama asma K.P.H. Hadiwijaya déné ingkang ibu putri K.G.P.A.A. M ...

                                               

Frédéric Chopin

Frédéric François Chopin inggih punika salah satunggaling komposer saha minangka satunggaling pianis virtuose saking Żelazowa Wola, Polen, ingkang miyos wonten désa Zelazowa Wola, caket kaliyan kitha Warsawa, Polen ing tanggal 1 Maret 1810 saha s ...

                                               

Harriet Beecher Stowe

Harriet Beecher Stowe inggih punika salah satunggalipun jurnalis, novelis lan tokoh antiperbudakan. Novèl anggitanipun ’’’ Harriet Beecher Stowe’’’ ingkang irah-irahanipun ’’Uncle Tom’s Cabin’’ mawarni-warni ngengingi sistem perbudakan ing Amérik ...

                                               

Friedrich Anton Wilhelm Miquel

Friedrich Anton Wilhelm Miquel iku ahli botani saka Walanda. Friedrich Anton Wilhelm Miquel minangka Kepala Kebun Botani ing Rotterdam 1835–1846, Amsterdam 1846–1859 lan Utrecht 1859–1871, lan ngepalani Rijksherbarium ing Leiden taun 1862. Ing ta ...

                                               

Paku Alam I

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam I dicekak Paku Alam I utawa Pangéran Natakusuma iku panguwasa kaping pisan ing Kadipatèn Pakualaman.

                                               

Giuseppe Verdi

Giuseppe Fortunino Francesco Verdi punika komponis Italia, utamanipun opera. Panjenenganipun punika anggota paling gadhah prabawa ing Sekolah Opera Italia nalika abad kaping-19.

                                               

Nawawi al-Bantani

Syekh Muhammad Nawawi al-Jawi al-Bantani atawa Syekh Nawawi al-Bantani iku wong ngalim Indonesia kang dadi Imam Masjidil Karam. Deweke duweni gelar al-Bantani kerana asale saking Banten, Indonesia. Deweke iku wong ngalim lan intelektual kang prod ...

                                               

Edmond de Sélys Longchamps

Baron Michel Edmond de Sélys Longchamps iku pulitisi lan èlmuwan saka Bèlgi. Selys-Longchamps dianggep pandhéga ing babagan kéwan kinjeng land damselflies. Kasugihan lan pengaruhé minangka sawijining kolèksi sing pepak tumrap gegremet neuropteroi ...

                                               

Joseph Whittaker (botanis)

Joseph Whittaker inggih punika nimpuna botani Inggris ingkang sowan dhateng Australia taun 1839. Whittaker mbeta 300 taneman saking lelampahan kanggé Kebon Botani Kew lan 2.200 taneman Inggris ingkang dipungaringaken ing Musiyum lan Gladri Seni D ...

                                               

Edmond Frémy

Edmond Frémy inggih punika tokoh Prancis ingkang nimpuna wonten ing babagan kimia. Panjenenganipun kawentar amargi uyah Frémy, agen oksidasi ingkang kuwat punika dipuntemukake nalika taun 1845. Uyah fremy punika dipun-ginakaken kanggé standar res ...

                                               

Theodor Mommsen

Christian Matthias Theodor Mommsen yaiku sarjana klasik, pulitikus, lan sejarawan Jerman. Karyane ing sajarah Romawi tetep wigati ing panaliten mangsa saiki. Mommsen yaiku anaké mantri, nanging ora sugih. Dhèwèké lair ing Garding, Schleswig, gedh ...

                                               

Édouard-Léon Scott de Martinville

Édouard-Léon Scott de Martinville inggih punika satunggaling pencétak lan pedagan buku asal Prancis. Piyambakipun manggihaken piranti pangrekam swara kapisanan ing donya, inggih punika fonautogram, ingkang dipunpatènaken tanggal 25 Maret 1857, ka ...

                                               

Angelo Secchi

Pietro Angelo Secchi inggih punika satunggiling astronom Italia. Pastor Secchi nelasaken taun-taun pungkasanipun ing Roma, panggènan panjenenganipun tilar donya nalika taun 1878. Ing yuswa 16, panjenenganipun mlebet Ordo Yesuit, lan nalika yuswa ...

                                               

Roger Fenton

Roger Fenton ya iku sawijining perintis fotografi Britania, salah saji saka war photographers sepisanan. Roger Fenton lair ing Crimble Hall, Bury, Lancashire, tanggal Maret 1819. Simbah kakunge ya iku panduwe pabrik kapuk lan banker, bapake sawij ...

                                               

Herman Melville

Herman Melville ya iku novelis lan juru gurit saka Amérikah Sarékat. Pisanan novèl-novelé kang nyritaké petualangan-petualangan ing segara kidul cukup populer nanging kang maca sangsaya suda ing pungkasan uripé. Pas sedané, Melville arep dilaliké ...

                                               

Jacques Offenbach

Jacques Offenbach utawi Jacob Offernbach punika satunggiling komposer Jerman saha juru main cello ingkang dados salah satunggal pelopor operet. Piyambakipun salah satunggaling komposer musik populer ingkang paling berprabawa ing Éropah abad kapin ...

                                               

John Couch Adams

John Couch Adams Fellow of the Royal Society inggih punika salah satunggaling astronom lan ilmuwan matematika saking Inggris ingkang miyos wonten ing tanggal 5 Juni 1819 lan séda ing tanggal 21 Januari 1892. Adams miyos wonten ing Laneast caket k ...

                                               

Gustave de Molinari

Gustave de Molinari punika satunggiling ékonom ingkang miyos ing Bèlgi ingkang sesambetan kaliyan ékonom laissez-faire liberal Prancis kados déné Frédéric Bastiat lan Hippolyte Castille. Panjenenganipun mapan ing Paris, ing taun 1840, panjenengan ...

                                               

Eduard Douwes Dekker

Eduard Douwes Dekker ya iku pegawé Landa uga sastrawan. Dhèwèké lair ana Amsterdam ing 2 Maret 1820 lan séda ana Nieder-Ingelheim, Jerman, ing 19 Fèbruari 1887. Dekker makarya ana pamaréntah kolonial Landa ana Batavia ing 1839. Bapaké asma Engel ...

                                               

Hamengkubuwana V

Sri Sultan Hamengkubuwana V utawa Radèn Mas Gathot Menol iku sultan kalima Kasultanan Ngayogyakarta. Radèn Mas Gathot Menol lair ing Ngayogyakarta, 20 Agustus 1821 lan séda ing Ngayogyakarta, 5 Juni 1855. Sultan Hamengkubuwana jumeneng nata wiwit ...

                                               

Fyodor Dostoyevsky

Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky punika salah satunggiling sastrawan Ruslan paling ageng, ingkang karya-karyanipun nimbulaken dhampak ingkang dawa dhumateng fiksi abad kaping 20. Karya-karyanipun asring nampilaken tokoh-tokoh ing kaanan ingkang pu ...

                                               

Ulysses S. Grant

Ulysses S. Grant lair minangka Hiram Ulysses Grant yaiku jenderal Amérika lan Présidhèn Amérikah Sarékat angka 18. Panjenengané njabat présidhèn sasuwené rong mangsa kalungguhan katurut-turut ing antarané taun 1869 tekan 1877. Ulysess Grant yaiku ...

                                               

Rutherford B. Hayes

Rutherford Birchard Hayes ya iku pulitikus Amérika, pengacara, pimpinan militèr, lan Présidhèn Amérikah Sarékat angka 19.

                                               

Louis Martin (binerkahan)

Louis Martin ingkang Binerkahan punika satunggiling tiyang awam Prancis lan bapanipun Santa Thérèse saking Lisieux. Garwanipun inggih punika Marie-Azélie Guérin ingkang Binerkahan.

                                               

Alfred Russel Wallace

Alfred Russel Wallace O.M., F.R.S. misuwur minangka satunggalipun naturalis, panjelajah, pangumbara, wasis ing bab antropologi lan biologi saking nagari Karajan Manunggal. Panjenenganipun misuwur minangka tiyang ingkang ngusulaken satunggalipun t ...

                                               

Alexandre Dumas, fils

Alexandre Dumas, fils ya iku dramawan lan novèlis Prancis; salah sijining penemu prakara lakon, lara sawatara ana drama realistik kelas menengah lan nawakaké perawatan kanggo larané. Dhèwèké lair ana Paris, Prancis, tanggal 27 Juli 1824. Séda ana ...

                                               

Gustav Kirchoff

Gustav Robert Kirchoff, iku fisikawan Jerman sing nyumbang ing ngèlmu konsèp dhasar téyori rerangkèn listrik, spektroskopi, lan emisi radiasi benda ireng sing dihasilna karo barang-barang sing dipanasna. Kirchoff nyiptakna istilah radiasi "barang ...

                                               

James Loudon

Mr. James Loudon, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 54. Dhèwèké maréntah antara taun 1872 – 1875. Loudon iku putrané siji priyayi Inggris sing rawuh ing Hindhia-Walanda nalika diparéntah déning Raffles. Anging nalika wong Walanda t ...

                                               

Carlo Collodi

Carlo Collodi ya iku juru ngarang dongèng bocah kang misuwur asesirah Pinokio. Dongèng Pinokio minangka sawijining carita panggula wentah ngenani bonéka kayu kang bisa malih dadi bocah lanang ingaran Pinokio amarga diréwangi déning peri. Pinokio ...

                                               

Julia Grant

Julia Boggs Dent-Grant. Julia Grant iku bojoné Présidhèn Amérikah Sarékat kang kaping wolulas. Présidhèn iki jenengé Ulysses S. Grant. Julia Grant iku Ibu Nagara Amérikah Sarékat wiwit taun 1869 nganti taun 1877. Julia Grant lair ing sacedhaké St ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →