ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 141



                                               

Lukman Sardi

Lukman Sardi iku pemeran Indonesia, Dhèwèké dikenal dadi aktor kang duwé bakat kang wataké ora padha nanging dimainaké kanthi apik. Lukman iku putra saka Zerlita lan violis legendaris ning Indonésia, Idris Sardi.Penyanyi Shelomita iku adhi tiriné ...

                                               

Lusi Rachmawati

Lusi Rachmawati iku penyanyi saka Indonesia Lusy Rahmawati iku jeneng saka penyanyi kang kondhang amarga grup musik AB Three. Dhèwèké, karo Riafinola Ifani Sari lan Widi Mulya mbentuk grup musik kang nganggo aliran musik pop mau. Nanging, bubar s ...

                                               

Nicholas Saputra

Nicholas Saputra inggih punika aktor utawi bintang filem saking Indonésia ingkang ngadhahi getih bebrayan Jawa lan Jerman. Naminipun wiwit misuwur awit main filem Ada Apa Dengan Cinta ing taun 2002.

                                               

Novita Dewi Marpaung

Novita Dewi Marpaung iku sawijining penyanyi kabangsaan Indonésia. Putri kang akrab disapa Dewi iki putri saka Jack Marpaung, penyanyi legendharis ing kancah musik rock Batak. Dewi wis nuduhaké bakat ing donya nembang wiwit cilik lan kerep mèlu k ...

                                               

Oka Antara

Oka Wisnupada Antara kondhang kanthi jeneng Oka Antara. Oka antara ya iku juru main filem Indonésia. Oka Antara wiwit misuwur jenengé nalika dhèwèké main ing filem kang judhulé Gue Kapok Jatuh Cinta. Sawisé main filem kang sepisanan iku, Oka Anta ...

                                               

Omas

Omaswati punika salah satunggaling aktris saha pelawak Indonésia. Omaswati langkung misuwur kanthi jeneng Omas. Omas punika adhi saking pelawak ingkang namanipun Mandra. Omas miwiti kariripun kanthi main ing kesenian tradhisional Batawi ingkang d ...

                                               

Ras Muhamad

Ras Muhamad ya iku musisi reggae saka Indonesia. Jenengé kuwi saka gabungan jeneng asliné Muhamad lan jeneng Ras sing dijupuk teko basa Jamaika sing duwé arti Bung. Nanging onok ndhik basa Ethiopia uga sing artinè Prince. Bapakè Ras Muhamad kui d ...

                                               

Rezky Aditya

Rezky Aditya. Rezky Aditya ya iku salah sijiné juru main sinétron kang asalé saka Indonésia. Rizky Aditya uga wis akèh dadi bintang sinétron kang nduwéni rating kang apik kaya ta Cinderella, Putri, Suci, Melati untuk Marvel lan Putri Yang Ditukar.

                                               

Rezlan Ishar Jenie

Drs. Rezlan Ishar Jenie iku diplomat Indonésia. Wiwit taun 2010, dhèwèké njabat dadi Duta Besar Luar Biyasa Républik Indonésia kanggo Prancis ngrangkep Kepangeranan Monako lan Kepangeranan Andorra sarta UNESCO. Sadurungé, dhèwèké njabat Direktur ...

                                               

Rio Febrian

Rio Febrian inggih punika jaler saking keturunan Betawi lan Manado. Rio gadhah profesi minangka penyanyi. Saderengipun terjun dhateng indhustri rekaman, Rio asring ndhèrèk lomba nyanyi. Kompetisi ingkang kapisan nalika umuripun nembé sangang taun ...

                                               

S.M. Ardan

Syahmardan, inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia, ingkang miyos wonten ing Medan, Sumatra Utara, ing tanggal 2 Fèbruari 1932, lan séda ing Jakarta, 26 November 2006). Kajawi dados sastrawan, Syahmardan utawi ingkang asring dipunse ...

                                               

Soekarno M. Noer

Soekarno M. Noer mbabar saking pasangan Mohammad Noer lan Janimah asal Bonjol, Sumatera Barat. Manawi ing yuswa kalih taun, piyambakipun dados anak yatim. Setelah wafatipun ayah, kaliyan ibu lan adik Soekarno wangsul kampung ing Bonjol lajeng pin ...

                                               

Steve Emmanuel

Steve kalebet tiyang blasteran utawi campuran Indonésia-Amérika ingkang gadhah inggil 175 cm ingkang ugi gadhah profesi minangka bintang iklan lan artis sinétron. Sinetron ingkang naté dipunbintangi déning Steve ing antawisipun inggih punika Kau ...

                                               

Surendro Prasetyo

Surendro Prasetyo kondhang ning masarakat karo jeneng Yoyo Padi ya iku drumer ning grup musik Padi. Yoyo dikenal dadi drumer ana ing grup musik Padi lan bojo saka penyanyi pop Rossa, Bapak déning Rizky Langit Ramadhan iku dikenal mantan personel ...

                                               

Taufik Savalas

Taufik Savalas, iku panatacara ning acara televisi lan pelawak Indonesia. Jeneng asliné Muhammad Taufik bin Muhammad Yusuf Masri, kariré dimulai saka ngisor, Taufik Savalas uga pernah nganggur nganti 15 taun sewené, nuli pernah dadu kondektur lan ...

                                               

Teuku Ryan

Teuku Ryan Rezky Hamzah utawa Teuku Ryan ya iku salah sijiné juru main filem kang asalé saka Indonésia. Teuku Ryan seneng kagiyatan kang ana tantangane kaya ta petualangan. Saliyané iku Teuku Ryan uga seneng plesiran. Teuku Ryan nduwéni profesi d ...

                                               

Teuku Wisnu

Teuku Wisnu ya iku juru main sinétron kang duwé katurunan Acèh. Teuku Wisnu nduwé dedeg kang dhuwuré 178 cm lan bobot 68 kg. Teuku Wisnu wis dadi bintang ing sinétron, filem, iklan lan uga tau dadi presenter. Teuku Wisnu kuliyah ing FISIP Jurusan ...

                                               

Thomas Djorghi

Thomas Djorghi, iku salah sijiné modhèl, penyanyi lan pemain sinétron kang asalé saka Indonésia. Thomas Djorghi iku mas saka aktor Sultan Djorghi. Thomas Djorghi wiwit cilik wis kerep akting ing tivi lan sinétron. Thomas uga tau akting ing layar ...

                                               

Tio Pakusadewo

Tio Pakusadewo wiwit dikenal nalika main ing filem layar lebar Cinta Dalam Sepotong Roti garapan Garin Nugroho nalika taun 1990. Nalika wiwitan taun 1990-an Tio dikenal minangka bintang filem enom kang akèh kaprigelane. Nalika filem Indonésia wiw ...

                                               

Tohpati

Tohpati Ario Hutomo. Tohpati Ario Hutomo luwih ditepungi kanthi jeneng Tohpati. Tohpati ya iku salah sijiné gitaris lan penulis lagu kang asalé saka Indonésia. Tohpati kalebu salah sijiné gitaris jazz kang misuwur. Iki amarga Tohpati kerep tampil ...

                                               

Vidi Aldiano

Vidi Aldiano, ya iku penyanyi solo pendatang anyaran ing jagad musik Indonésia. Penyanyi iki wus kenal musik kawit cilik. Wong tuwané mantan panatacara acara musik ing stasiun TV TVRI. Vidi, uga nyinaoni piano kawit umuré nembé 3 taun. Nalika isi ...

                                               

Vita Marissa

Vita Marissa ya iku atlet bulu tangkis Indonésia, déning ing sektor ganda wadon utawa ing ganda campuran. Vita putri ragil déning Bapa Aris Harsono lan Ibu Yulianawati. Vita tau maen bebarengan karo Nova Widianto lan dadi pasangan ganda kang pali ...

                                               

Widy Soediro Nichlany

Widy Soediro Nichlany utawa, Widy Vierra penyanyi Indonésia kang dadi vokalis ning grup musik Vierra, ya iku wanita mudha kang berbakat. dhèwèké isih ning umur 18 taun wektu gabung ing band kang jenengé Vierra, dhèwèké bisa nyanyi, ballet, grafit ...

                                               

Zivanna Letisha Siregar

Zivanna Letisha Siregar diundhang Zizi ya iku Puteri Indonésia 2008, ya iku wakil saka Provinsi Jakarta kang akiré kapilih dadi pamenang Puteri Indonésia taun 2008. Dhèwèké nyisihaké Ayu Diandra Sari wakil saka Bali kang dadi Runner-up I Puteri I ...

                                               

Wolfgang Lotz

Wolfgang Lotz iku spion utawa agèn rahasya Israèl. Lotz iku dadi misuwur amarga informasi intelijèné bisa nyumbangsih kamenangané Israèl nalika Perang Enem Dina nglawan Mesir ing taun 1967.

                                               

Joseph-Louis de Lagrange

Joseph-Louis de Lagrange punika matematikawan lan astronom Prancis-Italia ingkang maringi sumbangan wigatos dhumateng mekanika klasik, akasa lan téyori wilangan. Dipunwiyosaken ing Turin, panjenenganipun punika campuran Italia lan Prancis. Bapani ...

                                               

Dante Alighieri

Durante degli Alighieri, langkung dipunkenal minangka Dante, punika panyair saking Firenze, Italia. Karya paling agengipun, la Divina Commedia, dipunanggep minangka salah satunggiling karya literatur paling ageng ing Éropah ing Zaman Pertengahan, ...

                                               

Paus Adeodatus

Paus Adeodatus II punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun. Sekedhik sanget ingkang dipunmangertos prakawis piyambakipun. Cathetan ingkang wonten kathaipun nedahaken bilih Adeodatus dipunkenal amargi kamirahan lan kasaénanipun, ...

                                               

Paus Agapitus I

Agapitus miyos ing Roma, tanggal wiyosanipun boten dipunkawruhi. Putra saking Gordianus, satunggiling pandhita Roma ingkang dipunpejahi nalika karusuhan ing dinten-dinten Paus Symmakus 498-514. Nami bapanipun mungkin sesambetan kulawarga kaliyan ...

                                               

Paus Anakletus

Paus Anakletus I utawi Kletus ingkang séda kirang langkung taun 88 punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun. Kala rumiyin, nama Anakletus kaliyan Kletus naté dipunbèntenaken. Kalih asma kasebat dipunanggep minangka kalih tiy ...

                                               

Paus Marinus II

Paus Marinus II, miyos ing Roma, punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun. Panjenenganipun dipunangkat dados paus lumantar campur tangan Alberico II saking Spoleto lan gadhah konsèntrasi dhumateng aspèk administratif kapausan.

                                               

Paus Sixtus I

Paus Sixtus I punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun. Paus Siktus I ya iku Biskop Roma tèko sékitar 114 utawo 119-124 utawo 128 CE, nggantiake Paus Alexander I lan digantiake olèh Telesphorus Paus. Ning dhokumèn ketuwek, X ...

                                               

Donatello

Donatello iku sawijining juru reca saka Italia ing jaman Renaisans. Dhèwèké manggon ana Firenze. Dhèwèké nggarap watu, prunggu, kayu, lempung, malam, lan setuko, sarta dhèwèké uga duwé sawenèh réwang. Vasari mratélaké yèn Donatello iku duwé reput ...

                                               

Giancarlo Fisichella

Giancarlo Fisichella punika satunggiling pambalap Formula 1 asal Italia. Piyambakipun sapuniki mbalap minangka pambalap panggantos Felipe Massa kanggé tim Scuderia Ferrari. Sadèrèngipun ing Ferrari, Fisico sampun mbalap sesarengan tim Minardi, Jo ...

                                               

Haruka Nakagawa

Haruka Nakagawa Haruka, lair ing Tokyo, 10 Fèbruari 1992; umur 27 taun) ya iku idola Jepang anggota grup idola JKT48 lan unit Watarirouka Hashiritai saka AKB48. Sadurungé iku Nakagawa dadi anggota AKB48 Tim A.

                                               

Haruna Kojima

Haruna Kojima ya iku paraga lan penyanyi Jepang anggota grup idola AKB48 Tim A dan unit No3b. Déwéké ya iku siji- sijiné anggota AKB48 kang nyanyi ing sekabéhé singel kang dirilis AKB48.

                                               

Yuria Kizaki

Yuria Kizaki inggih punika anggota grup idola Jepang SKE48 Tim S. piyambakipun inggih punika salah satunggaling tiyang anggota inti SKE48 ingkang asring kapilih dados anggota senbatsu sejak singel kaping tiga, "Gomen ne, Summer". Ing singel ke-26 ...

                                               

Yuka Masuda

Yuka Masuda ya iku penyanyi dan pemeran, mantan anggota grup idola Jepang AKB48 Tim K dan mantan anggota DiVA.

                                               

Mayu Watanabe

Mayu Watanabé ya iku salah sijiné anggota saka grup idola AKB48 ing Team A. Saliyané iku dhèwèké uga dadi anggota unit Watarirouka Hashiritai posisi tengah ngarép, lan anggota Team Dragon. Duwéni jénéng liya ya iku Mayuyu.

                                               

Hibari Misora

Hibari Misora inggih punikz penyanyi lan aktris lègèndaris Jepang. Hibari kalebet salah seorang artis musik ingkang suksès ing donya, ngantos wafatipun, piyambakipun sampun merèkam sawatawis 1.200 lagu lan rekamanipun pajèng ingkang katahipun 68 ...

                                               

Yuka Nakanishi

Yuka Nakanishi ya iku anggota grup idola Jepang SKE48 Tim S. piyambakipun inggih punika mantan siswi pelatihan AKB48 Angkatan 4.

                                               

Yūko Ōshima

Yuko Oshima ya iku paraga lan penyanyi Jepang anggota saka grup idola AKB48 Tim K lan unit Not Yet. Dhèwèké miwiti debut ing umur 7 taun dadi paraga bocah cilik. Oshima nyanyi ing kabèh singel AKB48 wiwit Aitakatta mung tembang "Chance no Junban" ...

                                               

Aki Takajo

Aki Takajo ya iku idola Jepang anggota grup idola JKT48 lan unit French Kiss saka AKB48. Sadurungé pindah nig JKT48, Aki Takajo iku anggota AKB48 tim A.

                                               

Miyuki Watanabe

Miyuki Watanabe inggih punika anggota grup idola Jepang NMB48 Tim N ngerangkep anggota sementara AKB48 Tim B. piyambakipun wonten ing ngandap agensi artis Kyoraku Yoshimoto Holdings.

                                               

Kumi Yagami

Kumi Yagami ya iku anggota grup idola Jepang SKE48 Tim S. Deèwèké kalebu salah siji saka telu anggota SKE48 kang mesti kapilih minangka anggota senbatsu, wiwit saka singel pertama nganti singel ke-9. Rong anggota liané ya iku Rena Matsui lan Juri ...

                                               

Akihito

Akihito, punika kaisar Jepang kaping 125, ingkang mréntah 1989-2019, nggantosaken bapanipun kaisar Hirohito ingkang tilar donya. Akihito minangka putra angka gangsal Maharaja Showa Hirohito lan Maharani Kojun Nagako. Sesebatanipun Tsugo no miya ...

                                               

Hirohito

Hirohito punika kaisar Jepang ingkang kaping 124. Ing sajarah Jepang panjenenganipun punika Kaisar paling lami ingkang mangrèh lan wujud salah sawijining tokoh wigatos ing mangsa Perang Donya II lan pembangunan malih Jepang.

                                               

Jimmu Tenno

Kaisar Jimmu punika kaisar Jepang ingkang sepindhah, tahtanipun saking taun 1 wulan 1 dinten 1 dumugi taun 76 wulan 3 dinten 11 éra Kaisar Jimmu). Nami kaisar puniki sami kaliyan nama kaisar Jepang sepindhah kados déné dipuncaréiyosaken salebetip ...

                                               

Kaisar Go-Daigo

Kaisar Go-Daigo utawa ditulis Kaisar Godaigo ya iku Kaisar Jepang ka-96. Jeneng asliné ya iku Takaharu. Adedasar dekrit kaisar taun 1926, Kaisar Go-Daigo ora karan manèh dadi Kaisar Jepang ka-95, nanging Kaisar Jepang ka-96. Kaisar Go-Daigo lair ...

                                               

Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers

Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers punika satunggiling astronom, fisikawan, lan dhokter asal Jerman. Nalika sekolah ing Göttingen, panjenenganipun nyinaoni èlmu fisika. Sasampunipun lulus nalika taun 1780, panjenenganipun wiwit nyinaoni babagan kad ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →