ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 125



                                               

Tutup (tetuwuhan)

Tutup ya iku wit taunan saka kulawarga Euphorbiaceae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 25 mèter lan dhiamèter galihé 55 cm. Galihé lurus silindhris lunyu werna soklat enom uga duwé wulu. Godhong tunggal bunder ijo. Kembangé cilik werna putih. Wijiné i ...

                                               

Ttaemiri

Ttaemiri ya iku istilah ing basa Koréa kang ateges nggosok, kang ditindakake sawisé aktivitas adus kanggo ngresiki awak. Wong Koréa biyasa nggosok awak sawisé kungkum nganggo banyu panas kanthi ngumpulaké andhuk kasar kang diarani andhuk Italia k ...

                                               

Krètèk

Menawi dipunkaji asal-muasal basanipun, terminology" rokok” sejatosipun saking basa Walanda inggih punika" roken” ingkang artosipun" to smoke” ngedalkaken pega, ananging terminology" mbako” langkung caket kaliyan basa Portugis ingih punika" tobac ...

                                               

Rokok

Rokok utawa sigarèt utawa udud yaiku linthingan kang digawé saka kertas, dawané 70–120 mm kanthi dhiamèter 10 mm kang isiné cacahan saka godhong tembakau. Cara migunakaké rokok yaiku kanthi mbakar salah siji pucuké nganti metu mawané supaya keluk ...

                                               

Bako

Bako ya iku sawiji produk kang dumadi godhong bako kanthi ditambani dhisik. Wité kagolong perangané génus Nicotiana lan tunggalé Solanaceae. Asline punjul 70 spesiesé bako kang ora dimudengi manungsa, lan tuwuhan utama kang racaké kanggo bab kome ...

                                               

Gribenes

Ing Ashkenazi masakan Yahudi, gribenes utawa grieven Asri pitik utawa kulit Banyak cracklings karo bawang goreng. Kaya dene crackling liyane, gribenes minangka asil saka ngasilake lemak kewan kanggo ngasilake lemak masak, ing kasus iki schmaltz h ...

                                               

Kriput

Kerut, uga dikenal minangka rhytide, yaiku lipatan, jembatan utawa lipatan ing permukaan sing alus, kayata ing kulit utawa kain. Kerutan kulit biasane katon minangka asil saka proses penuaan kayata glikasi, posisi turu sing biasane, ngilangi mass ...

                                               

Donor getih

Donor getih ya iku prosès kanggo nyumbang getih kang sukalila dijupuk getihé kanggo disimpen ing bank getih, lan nalika-wektu bisa dianggo transfusi getih. Kanggo ngutamakake wigatiné anané getih saka kasil sumbangan, Palang Merah Australia nutur ...

                                               

Hemoglobin

Hemoglobin ya iku metaloprotein ing jero sèl getih abang kang nduwé kagunan minangka pengangkut oksigèn saka paru-paru tumuju kabèh pérangan awak, ing mamalia lan kéwan liyané. Hemoglobin uga ngusungi karbon dioksida mbalik menyang paru-paru kang ...

                                               

Tamponade

Tamponade yaiku penutupan utawa penyumbatan dening utawa kaya tampon, utamane kanggo mandheg getihen. Tamponade minangka cara sing migunani kanggo nyetop pendarahan. Iki bisa ngrambah dening nglamar lan absorbent klamben langsung menyang tatu, ma ...

                                               

Trombosit

Trombosit utawi keping getih inggih punika sèl anuclear nulliploid wonten ing DNA-nipun) kanthi mbentuk wangun ingkang boten rapi kanthi ukuran diameter 2-3 µm ingkang minangka fragmentasi saking megakariosit. Trombosit kesirkulasi ing salebeting ...

                                               

Otolaringologi

Otolaringologi iku cawang èlmu kadhokteran sing mligi nliti ndhiagnosis lan nambani lelara kuping, irung, tenggorok sarta sirah lan gulu. Ing Indonésia, cawang kadhokteran iki populèr kanthi jeneng Èlmu Telinga Hidung Tenggorokan Bedah Kepala Leh ...

                                               

Kodhe pos

Kodhe pos yaiku rerangkèn angka lan/utawa aksara kang ditambahaké ing alamat layang kanggo nggampangaké prosès pamilahan layang ing Kantor Pos. Nagara kang pisanan nganggo sistem kodhe pos yaiku Jerman ing taun 1941, banjur diiloni Inggris ing ta ...

                                               

Setatsiyun sepur

Setatsiyun sepur utawa uga ditulis minangka setasiyun, tasiyun utawa stasiun iku pandheganing sepur. Ing papan iki para penumpang bisa munggah-mudhun nalika nganggo sarana transportasi sepur. Saliyané setatsiyun, ing mangsa kapungkur kaloka uga h ...

                                               

Setatsiyun Tulungagung

Setatsiyun Tulungagung yaiku setatsiyun sepur kelas I sing dununge ing Kampungdalem, Tulungagung, Tulungagung ; ing keduwuran +85 meter, kalebu Wilayah Operasi Madiun VII. Setatsiyun iki dununge ora adoh saka Alun-alun Tulungagung lan kantor Pamr ...

                                               

Setatsiyun Walikukun

Setatsiyun Walikukun yaiku setatsiyun sepur kelas II sing dununge ing Walikukun, Widodaren, Ngawi ; ing dhuwur +74 m. Setatsiyun iki dununge ana ing sisih paling kulon Area Operasi VII Madiun, Kabupaten Ngawi, lan sisih kidul Jawa Wetan.

                                               

Setatsiyun Waru

Setatsiyun Waru yaiku setatsiyun sepur kelas II sing dununge ing Kedungrejo, Waru, Sidoarjo ; kalebet ing Wilayah Operasi VIII Surabaya ing ketinggian +5 meter. Lokasi setatsiyun iki cukup strategis amarga ana ing rute utama saka Surabaya menyang ...

                                               

Setatsiyun Wlingi

Setatsiyun Wlingi yaiku setatsiyun sepur Kelas II sing dununge ing Beru, Wlingi, Blitar ; ing dhuwur +274 meter. Setatsiyun iki minangka setatsiyun paling kulon ing Wilayah Operasional VIII Surabaya nyebrang Bangil-Kertosono, uga setatsiyun sepur ...

                                               

Amandhel

Amandhel yaiku tumpukan lapisan kang wujudé tisu kang manggon ana ing sisih mburi krongkongan. Amandhel kalebu pérangan sistem kakebalan awak, kang didhesain kanggo ngayomi awak kanthi njebak baktèri lan virus kang mlebu ing awak liwat tutuk.

                                               

Sanitasi tangan

Sanitizer tangan minangka cairan, gel, utawa umpluk sing umume digunakake kanggo nyuda agen infeksi ing tangan. Ing setelan sing umume, ngumbah tangan nganggo sabun lan banyu. Sanitizer tangan kurang efektif kanggo mateni kuman, kayata norovirus ...

                                               

Dhakon

Dhakon, utawa congklak, iku dolanan kang nganggo piranti kayu, bisa uga saka tembaga utawa plastik kang luwih sedherhana, kang didèkèki ing lemah. Ing kana, isa dilegoki pitu, sanga, utawa sewelas legokan, lan digawé rong larik, terus ing pucuk k ...

                                               

Dolanan tradisional

Dolanan tradhisional ya iku dolanan sing dilakokaké nganggo prinsip utaman norma lan adat-istiadat sing wis ana kanthi turun-tumurun. Artiné cara dolanan lan tembang sing kanggo ngiringi dolanan saka mbiyèn tekan saiki isih tetep padha, manawa an ...

                                               

Gangsingan

Gangsingan, gangsing, gasing, gasingan, kèkèhan, iku jeneng dolanan tradhisional kang migunakaké gasing utawa kèkèhan. Gangsing digawé saka pring utawa kayu. Ing tengah-tengahé ana bolongan cilik. Bolongan mau bakal muni seru yèn gangsing diputer ...

                                               

Obrog

Obrog punika salah satunggaling dolanan bocah ingkang sampun boten natè diprangguli ing bebrayan jaman sapunika, jalaran kagerus dèning globalisasi, satemah dolanan tradhisional punika sampun cures.

                                               

Chicha

Chicha minangka minuman sing difermentasi utawa ora difermentasi ing Amerika Latin, sing metu saka wilayah Andes lan Amazonia. Ing loro pemandangan- lan post- ditaklukaké Spanyol suwé, jagung bir digawe saka macem-macem jagung landraces wis wangu ...

                                               

Machu Picchu

Machu Picchu iku sawijining lokasi reruntuhan Inca pra-Columbus sing dumunung ing wewengkon pagunungan, sawatara 2.350 m sadhuwuring segara. Machu Picchu dumunung ing dhuwur lembah Urubamba ing Peru, watara 70 km lor-kulon Cusco.

                                               

Wong Alemanni

Wong Alemanni utawa Suku Alemanni iku wiwitané sekuthu saka suku-suku Jerman kang manggon ing laladan kali Rhine. Salah sijiné bukti kang mertandhaké anané suku iki ya iku anané cognomen Alamannicus kang ditampa karo Kaisar Romawi, Caracalla, kan ...

                                               

Yahudi

Yahudi iku istilah kang rada rancu sebab bisa tegesé sawijining agama utawa bebrayan. Yèn dideleng miturut agama, istilah iki tegesé umat agama Yahudi, ora peduli saka katurunan Yahudi apa dudu. Miturut ètnisitas, tembung iki tegesé katurunan Ebe ...

                                               

Flavius Yosefus

Yosefus, ingkang misuwur ing kapasitasipun dados tiyang warga nègara Romawi, dados Flavius Yosefus, inggih punika tiyang sejarahwan lan apologet Yahudi abad pertama keturunan imam lan raja-raja ingkang tahan lan nyèrat Penghancuran Yerusalem ing ...

                                               

Kosher

Kosher, sing asale saka tembung kashrut utawa kashruth, yaiku istilah ing ukum babagan panganan Yahudi. Selaras karo halakha panganan diarani kosher. Umume hukum dhasar sing asale saka Kitab Imamat lan Ulangan ing Torah, sing rinci babagan ukum l ...

                                               

Mésias

Mésias iku tegesé "kang diurapi". Sajeroning basa Yunani, tembung mesias dijarwakaké kanthi tembung kristos, lan saka kono ditepungi sebutan Kristus kang dadi salah siji sesebutan Yésus. Sebutan mesias oyoté saka pangertèn Yahudi ngenani siji tok ...

                                               

Nagara Palèstina

Nagara Palèstina دولة فلسطين, Palèstina iku sawijing nagara sing diproklamasèkaké ing Aljir tanggal 15 November 1988. Wewengkoné ana ing Timur Tengah antarané Laut Tengah lan Kali Yordan. Status pulitiké isih dadi padudon. Sapérangan gedhé nagara ...

                                               

Palèstina

Palestina iku laladan ing Wétan Tengah antarané Laut Tengah lan Kali Yordan. Status pulitiké isih sajeroning patentangan. Sapérangan gedhé nagara ing donya kalebu nagara-nagara anggota OKI, ASEAN, lan Gerakan Non-Blok ngakoni anané nagara Israèl ...

                                               

Primo Levi

Primo Levi ya iku juru tulis lan ahli kimia Italia-Yahudi. Lair ana Turin, Italia, tanggal 31 Juli 1919. Séda ana Turin, Italia, tanggal 11 April 1987. Kondhang amarga cathetan otobiografi lan refleksine kanggo urip ana kamp konsèntrasi Nazi. Cil ...

                                               

Rabi

Rabi utawi Rabbi salabetipun Yudaisme, ateges "guru", utawi teges harafiahipun "ingkang agung". Tembung "Rabi" asalipun saking oyot tembung basa Ibrani RaV, ingkang salebetipn basa Ibrani alkitabiah ateges "ageng" utawi "misuwur, ". Salebetipun a ...

                                               

Témbok Sesambat

Témbok Sesambat, kadhangkala diarani Wailing Wall utawa mung Kotel waé, lan minangka al-Buraaq Wall ing Basa Arab, iku papan kang wigati lan dianggep suci déning wong Yahudi. Témbok iki wujud sisa témbok Omah Suci ing Yerusalem kang diyasa déning ...

                                               

Prastawa 27 Juli

Prastawa 27 Juli 1996 iku prastawa pengambilalihan kanthi peksa kantor DPP Partai Demokrasi Indonesia ing Jl Diponegoro 58 Jakarta Pusat kang wektu semana dikuwasani pendhukung Megawati Soekarnoputri. Panyerbuan diayahi déning massa pendhukung So ...

                                               

Unit 731

Unit 731 ya iku sawijining unit rahasia kanggo pangrembakan senjata biologi kang diduweni Jepang nalika taun 1937-1945. Unit iki dibawahi Jendral Ishii Shiro kang duweni kator pusat ana ing pinggir kutha Habin lan cabange ana ing Manchuria. Organ ...

                                               

Wartawan

Wartawan utawa juru warta iku pagawéan utawa profèsi kang ngupaya golèk lan nulis warta. Warta mau ditulis lan kapacak ing medhia massa. Ing patrapané wartawan kapérang manèh dadi pirang-pirang trap. Ing donya wartawan, ana kang karan reporter, y ...

                                               

Alex Leo Zulkarnaen

Alex Leo Zulkarnaen ya iku sastrawan kelairan Lahat, Sumatra Kidul. Dhèwèké lair tanggal 19 Agustus 1935 lan surud ana Jakarta tanggal 12 Maret 1999. Ibuné asma Mariana. Bapaké asma Zulkarnaen. Wong tuwané asal Matur, Minangkabau, nanging mbojo a ...

                                               

Erwin Arnada

Erwin Arnada ya iku wartawan, sutradara, lan prodhuser filem Indonésia. Arnada lair saka kulawarga Muslim ing Jakarta. Arnada wiwit seneng ing jurnalistik nalika taun 1984, lan sawisé mergawe sadhéla dadi juru foto, dhèwèké ditampa magang ing ari ...

                                               

Muhammad Ali Maricar

Muhammad Ali Maricar ya iku panganggit cerita cekak, novèl, lan naskah lakon, uga geguritan, esai, lan alihbasa. Dhèwèké lair ana kampung Ketapang, Ampel, Surabaya, Jawa Wétan, ing 23 April 1927. Surud ana Surabaya, 2 Juni 1998.

                                               

N. Riantiarno

N. Riantiarno inggih punika panulis, wartawan, lan sastrawan. Piyambakipun miyata wonten Akademi Teater Nasional Indonésia, Jakarta. Taun 1977 piyambakipun mrakarsani lan mandhégani Teater Koma lan dumugi sapunika aktif ndamel pagelaran karya-kar ...

                                               

Petrus Kanisius Ojong

Petrus Kanisius Ojong utawa P. K. Ojong ya iku juru warta uga pendiri Kompas Gramedia. Lair ana Bukittinggi, Sumatra Kulon. Ojong ya iku anak mbarepe Auw Jong Pauw, imigran saka Pualau Quemoy, Taiwan. Dhèwèké dijenengi Auw Jong Peng Koen, didhidh ...

                                               

Andy F. Noya

Andy Flores Noya punika salah setunggaling wartawan saha présènter tivi Indonésia. Andy F. Noya punika gadhah katurunan Ambon, Jawa, saha Walanda. Andy F. Noya langkung misuwur dados présènter acara Kick Andy. Andy F. Noya sepindhaipun dados répo ...

                                               

Anna Paquin

Anna Helene Paquin iku aktris kelairan Kanada kang saka Selandia Baru. Film pisanan Paquin kang sukses ya iku The Piano, kang menang ing Academy Award minangka Aktris Pandukung paling apik ing taun 1994 ing umur 11 taun - pemenang nomer loro saje ...

                                               

Artika Sari Devi

Artika Sari Devi ya iku Putri Indonésia 2004 saka Bangka Belitung. Dhèwèké lair ing Bangka Belitung, 29 September 1979.

                                               

Aryani Fitriana

Aryani Fitriana utawa Aryani Fitriana Kurniawan ya iku modhel lan artis saka Indonésia. Aryani utawa Ryan miwiti karir kanthi dadi Pemenang Favorit GADIS Sampul 2002. Banjur dhèwèké akèh mbintangi sinétron lan iklan. Dhèwèké wiwit misuwur wiwit m ...

                                               

Ben Joshua

Ben Joshua ya iku aktor lan bintang iklan Indonésia kang duwé jeneng dawa Benjamin Joshua Rompies. Dhèwèkè lair ing Manado, Sulawesi Utara nalika tanggal 13 Agustus 1980.

                                               

Lepa Brena

Fahreta Živojinović utawa kondhang minangka Lepa Brena, iku panembang sing kawentar ing taun 1980an ing tilas nagara Yugoslavia lan saiki nduwè label folk-pop. Lepa Brena lair ing Tuzla, Bosnia-Herzegovina, Yugoslavia. Lepa Brena ngasilaké punjul ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →