ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 115



                                               

Hera

Cithakan:Infobox déwa Yunani Hera yaiku dewi pernikahan ana ing mitologi Yunani. Hera iku mbakyu lan uga garwa saka Zeus. Hera yaiku putra saka Kronos lan Rea lan kalebu siji saka 12 Déwa Olimpus. Ana ing mitologi Romawi, Hera dihubungke karo Jun ...

                                               

Hesperides

Wonten ing mitologi Yunani, Hesperides punika para nimfa ingkang remen nembang lan mapan wonten ing taman ingkang éndah ing pojok kilèn donya, wonten ing caketipun paredèn Atlas. Déné miturut penyair Yunani saking Sisilia, Stesikhoros, para Hespe ...

                                               

Hidra

Hidra punika satunggaling Drakon wonten ing mitologi Yunani. Monster punika awujud ula utawi naga ingkang gadhah sangang sirah. Saben satunggal sirahipun tugel banjur tuwuh malih sirah ingkang énggal. Hidra ugi gadhah napas lan getih ingkang ngan ...

                                               

Horai

Wonten ing mitologi Yunani, Horai punika tiga dewi ingkang ngatur katertibaning pagesangan. Tiga dewi mau inggih punika putri saking Zeus lan Themis, lan sedhèrèk kuwalon saking Miorai.

                                               

Iris (mitologi)

Wonten ing mitologi Yunani, Iris inggih punika dewi lan personifikasi saking kluwung ugi kalebet utusanipun para déwa. Nalika srengéngé nyawijikaken bumi lan langit, Iris ngubungaken para déwa kaliyan manungsa. Iris saged obah wonten ing angin in ...

                                               

Kentaur

Cithakan:Infobox makluk legenda Ana ing mitologi Yunani, kentaur saka Yunani: Κένταυρος, "Kéntauros" utawa Sentaur utawa Hippokentaur ya iku makluk kang wujudé wujud setengah manungsa lan setengah jaran. Ing lukisan vas Attika lan Boiotia awal, k ...

                                               

Kronos

Cithakan:Infobox déwa Yunani Kronos ya iku siji Titan ana ing mitologi Yunani. Dhèwèké iku pemimpin kang paling enom ing antarané Titan génerasi pisanan. Kronos ya iku putra saka Uranus lan Gaia. Kronos ngalahake bapake kang mènèhi prentah donya ...

                                               

Mnemosine

Mnemosine punika salah satunggaling Titan wonten Mitologi Yunani. Mnemosine punika Titan ingatan lan memori. Mnemosine punika laré saking Uranus lan Gaia.

                                               

Nike (mitologi)

Nike ya iku dèwi kang digandhèngake karo kamenangan lan keberhasilan. Bangsa Romawi madakake Dewi Nike karo Dewi Victoria. Miturut sapérangan dongèng kang ana, Dèwi Nike disebutaké minangka putri saka Pallas lan Stiks, sadulur putri saka Kratos, ...

                                               

Orion (mitologi)

Orion punika satunggaling raksesa ingkang bagus saking Poseidon lan Euriale. Orion punika gadhah kaluwihan mlampah wonten ing nginggilipun toya amargi bapakipun punika déwa lautan.

                                               

Pegasus

Pegasus inggih punika satunggaling turangga lanang ingkang gadhah swiwi lan kalebet putra saking Poseidon lan Medusa wonten ing mitologi Yunani. Poseidon merkosa Medusa saéngga Athena ngewahi Medusa dados monster. Pegasus punika satunggaling tura ...

                                               

Persefone

Cithakan:Infobox déwa Yunani Persefone Kore atau Cora wonten ing mitologi Yunani punika kalebet perwujudan saking suburing bumi. Wonten ing wekdal ingkang sami ugi dados ratu saking donya bawah. Persefone punika putri saking Demeter lan Zeus, ing ...

                                               

Prométhéus (mitologi)

Wonten ing mitologi Yunani, Prometheus punika satunggaling Titan ingkang kondhang amargi pinter lan ahli. Piyambakipun punika nyolong geni Zeus lan maringaken dhateng manungsa. Zeus lajeng ngukum Prometheus amargi nglampahi tumindak ala punika ka ...

                                               

Sisifos

Wonten ing mitologi Yunani, Sisifos inggih punika laré saking Aiolos lan Enarete. Sisifos punika garwanipun Merope ugi kalebet pendiri lan raja Efira, Korintus. Miturut sumber sanèsipun, Sisifos punika bapak saking Odisseus saking hubunganipun ka ...

                                               

Thanatos

Thanatos inggih punika déwa kematian wonten ing mitologi Yunani. Thanatos punika ingkang mbeta mati kanthi tenang lan tentrem, kuwalikan kaliyan sedherekipun Ker minangka ingkang mbeta Dia membawa mati kanthi cara ingkang rumaos gerah sanget. Tha ...

                                               

Titan (mitologi)

Titan wonten ing mitologi Yunani inggih punika para panguwaos bumi sadèrèngipun para déwa Olimpus. Pemimpin ingkang anama Kronos ingkang samangke badhé lèngser déning Zeus. Kaping 12 Titan inggih punika putra saking Uranus déwa langit lan Gaia de ...

                                               

Zeus

Cithakan:Infobox déwa Yunani Zeus Yunani: Ζεύς utawa Dias Δίας yaiku raja saka para déwa ana ing mitologi Yunani. Ing Theogonia karya Hesiodos, Zeus ditepungi dadi bapak saka para déwa lan manungsa. Zeus manggon ing Gunung Olimpus. Zeus iku déwa ...

                                               

Banaspati

Banaspati ya iku sebutan kanggo dhemit kang awujud kaya geni lan elemen utamane ya iku geni. Bisa awujud geni kang wujud kaya bal, utawa isa ugo geni kang awujud angin kang muter. Dhemit iki biasane mabur cendhek saka panggonan siji menyang liyan ...

                                               

Gendruwo

Cithakan:Infobox Makhlukparanormal Gendruwo utawa ing basa Indonésia Genderuwa, lan ing basa Sunda Gandaruwo inggih punika satunggalipun bangsa mahluk alus ingkang misuwur lan namung wonten ing Indonésia mliginipun ing Pulo Jawa. Ngantos sapunika ...

                                               

Léak

Léak sajeroning mitologi Bali ya iku penyihir kang jahat. Le tegesé penyihir lan ak tegesé jahat. Léak mung bisa didelok nalika wayah wengi. Léak mung bisa dideleng karo dhukun kang mburu léak. Nalika wayah awan dhèwèké ketok kaya manungsa biyasa ...

                                               

Umang

Umang ing basa Karo tegese Jin utawa Roh. Miturut masarakat Karo, umang minangka makhluk katé setengah manungsa lan setengah jiwa. Miturut crita lisan, wujud nyata umang kayadené manungsa, nanging ukuran awake cilik lan duwé sikil kuwalik. Mituru ...

                                               

Wong bunian

Orang bunian utawa mung bunian minangka jinising makhluk mitos sing dipercaya wong Minangkabau lan Melayu ing Sumatra, Indonesia lan ing Malaysia Kulon. Adhedhasar mitos iki, masarakat sing dadi manungsa sing meh padha karo sing padha lan manggon ...

                                               

Sistem Pétungan Internasional

Sistem Pétungan Internasional iku sistem pétungan ékan utawa ukuran sing paling umum dipigunakaké. Sadurungé sistem iki nganggo sistem MKS, ya iku dawa, bobot, lan wektu. Sistem SI iki kanthi resmi dipigunakaké ing kabèh nagara ing donya kajaba A ...

                                               

Alfred Kastler

Alfred Kastler inggih punika fisikawan asal Prancis saking katurunan Jerman, nalika taun 1966 namanipun Alfred Kastler kaserat wonten ing Penghargaan Nobel babagan Fisika. Kastler punika nimba kawruh wonten ing Lycée Bartholdi, Colmar, Alsace, sa ...

                                               

Paul de Constant

Paul Henri Benjamin Balluet dEstournelles de Constant, miyos nalika surya kaping 22 November 1852, séda surya kaping 15 Mèi 1924, baron de Constant de Rebecque, punika senator saking Sarthe sarta diplomat sarta juru damai. Piyambakipun angsal Beb ...

                                               

Charles Louis Alphonse Laveran

Charles Louis Alphonse Laveran inggih punika fisikawan, patolog, sarta parasitolog Prancis ingkang njelasaken babagan parasit jalaran malaria dhumateng manungsa. Amargi punika piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran nalika ...

                                               

Irène Joliot-Curie

Irène Joliot-Curie Asma kulawarga nalika taksih prawan Curie inggih punika ilmuwati saking Prancis, putri Marie kaliyan Pierre Curie sarta garwanipun Jean Frederic Joliot-Curie. Piyambakipun nimba kawruh wonten ing fakultas sains Sorbonne nanging ...

                                               

Jean Frédéric Joliot-Curie

Jean Frédéric Joliot-Curie inggih punika fisikawan Prancis. Piyambakipun lulus saking École de Physique et Chimie wonten ing Paris. Nalika taun 1925, Joliot nyambut damel dados asistèn Maria Skłodowska-Curie wonten ing Institut Radium Paris. Joli ...

                                               

Louis Victor de Broglie

Louis-Victor-Pierre-Raymond, duc de Broglie piyambakipun fisikawan saking Prancis ingkang naté angsal Bebungah Nobel. Louis asalipun saking kulawarga Prancis ingkang kondhang, gadhah diplomasi sarta kamiliteran ingkang saé. Piyambakipun punika sa ...

                                               

André Lwoff

André Michael Lwoff, 8 Mèi 1902 - Paris, 30 September 1994) piyambakipun punika ilmuwan saking Prancis. Nalika taun 1921, Lwoff turut sarta kaliyan Institute Pasteur sasampunipun wisuda kanthi gelar sains saking Universitas Paris. Lwoff angsal ge ...

                                               

Frédéric Mistral

Frédéric Mistral inggih punika juru gurit Prancis ingkang dados pamimpin pambaharuan basa kaliyan sastra. Piyambakipun tokoh kunci saking obahan kesusasteraan félibrige. Piyambakipun naté angsal Penghargaan Nobel Sastra nalika taun 1904 amargi su ...

                                               

Pierre Curie

Pierre Curie punika satunggiling pionir salebetipun babagan kristalografi, magnetisme, lan radioaktivitas kanthi kabangsaan Prancis. Sasampunipun ngrampungaken pendhidhikan sarjananipun nalika yuswa 18 taun, panjenenganipun nyambut damel minangka ...

                                               

Universitas Muhammadiyah Acèh

Ing UNMUHA ana fakultas: Fakultas Hukum Akademi Pariwisata Fakultas Tèknik Fakultas Kaséhatan Masarakat Fakultas Tarbiyah Fakultas Psikologi Fakultas Ékonomi Akademi Fisioterapi

                                               

Universitas Negeri Yogyakarta

Universitas Negeri Yogyakarta ya iku salah siji universitas nagari ing Indonésia kang dumunung ing dalan Colombo, Karang Malang, Caturtunggal, Yogyakarta. Sadurungé Universitas Negeri Yogyakarta kanthi jeneng Institut Keguruan lan Ilmu Pandhidhik ...

                                               

Universitas Batam

Fakultas Ilmu Hukum Program Sarjana S1 Program Studi Ilmu Hukum S1 Program PascaSarjana S2 Program Studi Magister Hukum S2 Program Studi Magister Kenotariatan S2 - Fakultas Teknik Program Studi Teknik Elektro S1 Program Studi Manajemen Informatik ...

                                               

Universitas Indonésia

Universitas Indonésia utawa kerep dicekak kanthi sebutan UI iku pawiyatan luhur nagari ing Indonésia minangka universitas tuwa dhéwé ing Indonésia, kang resmi diadegaké taun 1946 kanthi jeneng Universiteit van Indonesie ". Nalika tanggal 26 Dhésè ...

                                               

Universitas Jenderal Soedirman

Universitas Jenderal Soedirman ya iku universitas nagari sing manggon ing kutha Purwokerto Provinsi Jawa Tengah. Universitas iki madeg tanggal 10 Fèbruari 1961, lan resmi dadi perguruan tinggi nagari taun 1963 kanthi metuné KEPPRES. No.195/1963 l ...

                                               

Antiglobalisasi

Antiglobalisasi iku sawijining istilah kang umum dipigunaaké kanggo maparaké sikap politis wong-wong lan golongan kang nentang prajanjian dagang global lan lembaga-lembaga kang ngatur perdagangan antarnegara contoné Organisasi Perdagangan Dunia. ...

                                               

Ratifikasi

Ratifikasi iku prosès adopsi perjanjian internasional, utawa konstitusi utawa dhokumèn sing asipat nasional liyané liwat pasetujon saka saben èntitas ing jeroné. Prosès ratifikasi konstitusi kerep ditemoni ing nagara fédherasi kaya Amérikah Sarék ...

                                               

Feodalisme

Feodalisme punika struktur utawi tatanan pandelegasian kakuasan sosiopulitik ingkang dilampahi déning panjenenganipun kulawarga bangsawan/monarki kunjuk ngayem-ayem ing laladan utawi tlatah ingkang didhaku ingkang dijalari minangka sesarengan geg ...

                                               

Kajian budaya

Kajian budaya iku kawruh kang nyinau paradigma obyèk ing bab kritik sastra, sosiologi, kajian médhia, lan sapituruté. Kajian budaya kalebu pasinaonan interdisiplinèr kang nlitèni kabudayan, pulitik, lan pangwuasa. Dhasaré kajian iki sajatiné saka ...

                                               

Kapitalisme

Kapitalisme iku paham kang duwé keyakinan yèn panduwé modhal bisa nglakokaké pangudiné supaya olèh bebathèn saakèh-akèhé. Demi prinsip mau, mula pamaréntah ora bisa nglakokaké intervènsi pasar kanggo bebathèn bebarengan. Sanajan mangkono, kapital ...

                                               

Sosialisme

Istilah sosialisme utawa sosialis bisa ngacu marang sapérangan prakara kang ana gayutané karo ideologi utawa golongan ideologi, sistem ékonomi, lan nagara. Istilah iki wiwit dipigunakaké wiwit awal abad kaping 19. Sajeroning basa Inggris, istilah ...

                                               

Viet Minh

Viet Minh diyasa Hồ Chí Minh taun 1941 kanggo merjuangaké kamardikan Vietnam saka Prancis lan ngusir pandhudhukan Jepang. Liga iki wujud organisasi sing béda karo Viet Nam Cách Mang Dồng Minh Hoi sing diyasa Nguyễn Hai Than lan Hồ Ngoc Lam, sing ...

                                               

Undhang-Undhang Dhasar Nagara Républik Indonésia 1945

Cithakan:Tata Nagara Républik Indonésia Undhang-Undhang Dhasar Nagara Républik Indonésia Taun 1945, utawa dicekak UUD 1945 utawa UUD 45, iku ukum dhasar tinulis basic law, konstitusi pamaréntahan nagara Républik Indonésia. UUD 1945 disahaké minan ...

                                               

Néoliberalisme

Néoliberalisme sing uga dikenal minangka paham ékonomi neoliberal ngacu ing filosofi ékonomi-pulitik sing ngurangi utawa nulak campur tangan pamaréntah ing ékonomi dhomèstik. Paham iki nduwé fokus ing métodhe pasar bébas, wewates sithik marang pr ...

                                               

Mantri

Mantri iku pulitikus kang nyekel siji kalungguhan publik siginifikan sajeroning pamaréntah. Mantri racaké mimpin siji kementrian lan minangka anggota saka siji kabinèt, kang lumrahé dibawahi raja/ratu, gubernur jenderal, présidhèn, utawa mahamantri.

                                               

Dhistrik

Distrik, iku pamérangan wewengkon administratif ing Provinsi Papua lan Papua Kulon, Indonésia ing sangisoré kabupatèn utawa kutha. Istilah "Distrik" nggantèkaké "kacamatan", kang sadurungé dipigunakaké kaya ing provinsi-provinsi liya ing Indonési ...

                                               

Kampung (Papua)

Artikel iki ngenani kampung ing Papua. Kanggo pangertèn liya, pirsani kampung Kampung iku pamérangan wewengkon administratif ing Provinsi Papua, Indonésia ing sangisoré dhistrik. Istilah "Kampung" nggantèkaké "désa", sing sadurungé digunakaké ing ...

                                               

Nagari

Artikel iki ngenani pamérangan administratif ing Sumatera Kulon. Kanggo jinis aksara pirsani Aksara Dewanagari Nagari, iku pamérangan wewengkon administratif ing Provinsi Sumatra Kulon, Indonésia ing tataran sangisoré kacamatan. Istilah "Nagari" ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →