ⓘ Free online encyclopedia. Did you know?




                                               

Inconsolata

Inconsolata minangka jinis huruf open-source sing digawe dening Raph Levien lan dirilis kanthi Lisensi Font Open SIL. Huruf iki minangka font monospaced humanis sing dirancang kanggo dhaptar kode sumber, emulator terminal, lan panggunaan sing pad ...

                                               

Logika diode–transistor

Cithakan:Infobox komponèn elektronik Logika dioda–transistor asring dipunsebat inggih punika sebuah kulawarga gerbang logika ingkang kapérang saking transistor dwikutub, dioda lan resistor, punika inggih punika pendahulu saking logika transistor– ...

                                               

Transistor efek–medan

Cithakan:Infobox komponèn elektronik Transistor efek–medan inggih punika salah satunggaling jinis transistor ngginaakèn medan listrik kanggé ngèndaliakèn konduktifitas suatu kanal saking jinis pembawa momotan tunggal ing bahan semikonduktor. FET ...

                                               

Universal Serial Bus

Universal Serial Bus iku siji spésifikasi kanggo nganakaké komunikasi antara peralatan lan host controller, kang wis nggantèkaké warna-warna antarmuka kang ana sadurungé kaya ta serial lan parallel port. USB bisa ngubungaké piranti-piranti komput ...

                                               

X86

x86 utawa 80x86 iku jeneng lumrahé arsitèktur mikroprosèsor, dikembangaké lan digawé karo Intel. Arsitèktur x86 saiki ndominasi komputer desktop, komputer portabel, lan pasar sèrver prasaja. Arsitèktur iki dikenal nganggo jeneng x86 amarga prosès ...

                                               

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul yaiku sérial manga kang dianggit déning Sui Ishida. Tokyo Ghoul miwiti debut kapisan ing taun 2010, mula bisa ngancik urutan kaloro ing Weekly Young Jump 113th Grand Prix. Séri-sériné terbit wiwit taun 2011 nganti taun 2014 ing Weekly ...

                                               

Æon Flux

Æon Flux iku serial televisi animasi saka Amérikah Sarékat sing ditayangaké déning MTV sapisanan taun 1991 ing Liquid Television. Seri iki diciptakaké déning animator Peter Chung. Saliyané iku uga wis diadaptasi dadi filem layar jembar sing dibin ...

                                               

Xbox 360

Xbox 360 ing wanci ngèrèmbakakèn dipuntèpang kaliyan asma Xenon utawi Xbox 2, inggih punika pènèrus konsol permainan video Xbox gadahanipun Microsoft. Microsoft kanthi resmi nepangaken ing MTV ing 12 Mèi 2005, lan informasi detail ngenai peluncur ...

                                               

Nickelodeon Asia Tenggara

Nickelodeon ya iku jaringan TV kabel mirunggan kanggo tayangan anak-anak lan praremaja, nanging uga muter program kanggo bocah enom sajeroning blok acara TEENick. Ing awalé amung kasedia ing Amérikah Sarékat, nanging saiki wis kasedia ing pira-pi ...

                                               

Up & Up (laguné Coldplay)

Up & Up ya iku tembang déning band saka Inggris ya iku Coldplay. Tembang iki saka album studio kapitu kang irah-irahané, A Head Full of Dreams. Tembang iki dumugung dadi tembang katelu saka rekaman ing surya 22 April 2016 déning Parlophone. Vokal ...

                                               

Pratélan èpisode Silicon Valley

Silicon Valley inggih punika séri télévisi dhagelan Amérika Sarékat ingkang dipundamel déning Mike Judge, John Altschuler, lan Dave Krinsky. Séri puniki kafokus dhumateng 5 kawula mudha ingkang njumenengaken perusahaan rintisan ing Silicon Valley ...

                                               

Distilasi

Distilasi utawa penyulingan ya iku siji metode pemisahan bahan kimia dhedhasar perbedaan kecepatan utawa kagampangan amub bahan. Ing penyulingan, campuran zat diumubake saéngga umub, lan umube iki banjur diademke manèh ing wujud cuwèran. Zat kang ...

                                               

Yokhebed

Yokhebed inggih punika putri Lewi lan ibu saking Miryam, Harun lan Musa, miturut catatan Alkitab Ibrani utawi Perjanjian Lama Alkitab Kristen. Garwanipun, ingkang ugi kèponakanipun, inggih punika Amram bin Kehat bin Lewi. Miturut legenda Yahudi, ...

                                               

Zaatar

Zaatar minangka ramuan kuliner utawa kulawarga jamu. Iki uga minangka jeneng campuran rempah - rempah sing kalebu ramuan karo wiji wijen panggang, sumac garing, asring uyah, uga rempah - rempah liyane. Minangka kulawarga herbal saka Timur Tengah ...

                                               

Salo

Salo minangka sawijining panganan tradisional Slavia sing umume kalebu lapisan lemak sing diatasi, kanthi utawa tanpa kulit. Panganan kasebut umume dipangan lan dikenal kanthi jeneng sing beda-beda ing negara-negara ing wilayah kasebut. Biasane ...

                                               

Paskha

Paskha minangka sajian perayaan Slavia sing digawe ing negara-negara Orthodok Wétan sing kalebu panganan sing dilarang nalika pasa ing Puasa Agung. Iki digawe sajrone Minggu Suci lan banjur digawa menyang Greja ing dina Setu Besar supaya diberkah ...

                                               

Zakuski

Zakuski minangka bagean penting saka budaya panganan Rusia lan istilah ing pirang-pirang negara sing ngomongake Slavia kanggo hors doeuvres, entrées lan cemilan sing adhem, minangka kursus kaya utawa "sing dituju tindakake saben dijupuk saka vodk ...

                                               

Quark

Quark utawa quarg minangka jinis produk susu seger sing digawe kanthi anget susu sing ora nguntungke nganti jumlah curdling sing dipengini, banjur disaring. Iki bisa diklasifikasikake minangka keju asam sing seger. Quark tradisional bisa digawe t ...

                                               

Kvass

Kvass minangka omben-omben tradisional Slavia lan Baltik sing difermentasi umume digawé saka roti rai, sing dikenal ing pirang-pirang negara Eropa Tengah lan Asia Timur minangka roti ireng ". Werna roti sing digunakake nyebabake warna minuman sin ...

                                               

Syrniki

Syrniki Utawa syrnyky sing goreng Eastern Slavic quark pancakés. Ing Rusia, dheweke uga dikenal kanthi jeneng tvorozhniki. Iki kalebu bagean saka masakan Belarus, Rusia, Ukraina, Latvia lan Serbia. Kesederhanaan lan rasa sing enak nggawe dheweke ...

                                               

Vatrushka

Vatrushka minangka jajanan Eropa Wétan sing dibentuk minangka cincin adonan kanthi quark ing tengah, kadhang kala ditambahake kismis utawa buah. Ukuran paling umum udakara limang inci diameteripun, nanging versi luwih gedhe uga ana. Vatrushkas bi ...

                                               

Mead

Mead / m iː d / minangka omben-omben alkohol sing digawe dening fermentasi madu karo banyu, kadang nganggo macem-macem woh-wohan, rempah-rempah, biji-bijian, utawa hop. Isi alkohol kalebu udakara 3.5% ABV nganti luwih saka 18%. Ciri khas mead yai ...

                                               

Assam

Assam ana ing pérangan lor-wétan saka India kanthi ibu kuthané Dispur - sing saiki mlebu sajeroning région Guwahati. Papané ing pérangan wétan sikil pagunungan Himalaya, dikupengi déning Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura lan ...

                                               

Dadih sega

Nasi curd uga diarani nasi yogurt, minangka panganan sing asale saka India. Tembung curd ing basa India nuduhake yogurt probiotik tanpa gula. Paling populer ing negara India ing Tamil Nadu, Karnataka, Telangana lan Andhra Pradesh. Ing negara Tami ...

                                               

Rompi gondhil

A waistcoat ing Bre, utawa rompi ing AME, punika sleeveless ndhuwur-awak sandhangan. Iku biasane rusak liwat kaos dress lan necktie lan ngisor jas minangka bagéan saka paling wong kang nyandhang formal. Iki uga ditampilake minangka potongan kapin ...

                                               

Kuch Hota Hai

Kuch Hota Hai inggih punika filem drama ingkang nyariosaken babagan katresnan saking Bollywood India kang dipundamel warsa 1998. Pilm punika uga dipunputer ing nagara Inggris.

                                               

Olahan Malagasi

Masakan Malagasi angliputi pintén-pintén tradisi kulinèr ingkang anèka warni inggih punika Samudèra Hindia ing pulau Madagaskar. panganan ingkang dipunmadhang ing Madagaskar nyerminaken prabawa Asia Tenggara, Afrika, India, Cina lan pendatang Èro ...

                                               

Merriam-Webster

Merriam–Webster, Incorporated iku kumpeni Amérikah kang mbabar buku-buku réferènsi lan mligi kondhang amarga mbabar bausastra. Ing taun 1828, George lan Charles Merriam yasa kumpeni mawa jeneng G & C Merriam Co. ing Springfield, Massachusetts. In ...

                                               

Salami

Salami iku jinis sosis dumadi saka fermentasi daging, biasane daging babi. Sujarah, salami kawentar ing antarane petani Eropa Kidul, wetan, lan Tengah amarga bisa disimpen ing suhu ruangan nganti 40 dina sepisan, nambahi suplemen daging sing anya ...

                                               

Sarapan

Sarapan iku panganan sing dipangan esuk. Tembung ing basa Inggris nuduhake ngilangi periode pasa wengi sadurunge. Ana kemungkinan sing kuat kanggo ana siji utawa luwih menu "khas", utawa "tradisional", sing ana ing pirang-pirang papan, nanging ko ...

                                               

Swayambu Manu

Swayambu Manu inggih punika pamimpin manwantara ingkang kaping pisan miturut kapitadosan Hindhu. Panjenenganipun dipunciptakaken déning Déwa Brahma saha dipunpitadosi minangka leluhuring manungsa. Miturut barès, Swayambu Manu gadhah pangertoasan ...

                                               

Bouillabaisse

Bouillabaisse minangka panganan godhogan iwak tradisional Provençal sing asale saka kutha pelabuhan Marseille. Bouillabaisse bentuk basa Prancis lan Inggris asale saka tembung Provençal Occitan bolhabaissa, senyawa sing kasusun saka rong tembung ...

                                               

Babi ing kemul

Babi ing kemul kalebu macem-macem masakan kuliner adhedhasar sosis ing Inggris, Amerika Serikat, Denmark, Irlandia, Jerman, Belgia, Rusia, Kanada, Israel lan Jepang. Ing Inggris tembung iki umume digunakake kanggo sosis cilik sing diwungkus dagin ...

                                               

Onomatopé

Onomatopé iku tembung sing kanthi fonètis niru, ngémba, utawa mratandhani swaraning wewujudan. Onomatopé kagolong tembung aran. Conto-conto onomatopé sing umum ya iku swaraning kéwan kaya ta "guk", "méyong", "mbèk", utawa "tekèk". Onomatopé béda- ...

                                               

Crêpe

Crêpe ya iku kuwe dhadhar tipis sing digawé saka glepung lan minangka panganan sing misuwur banget ing saindhenging Eropah lan liya-liyané. Bahan-bahan utama yaiku glepung, endhog, susu, mentega lan uyah. Ana rong jinis crêpe, yaiku crêpe legi di ...

                                               

Borscht

Borscht Cara Inggris pangucapan: / ˈ b ɔːr ʃ, ˈ b ɔːr ʃ t / pra=|Babagan swara iki Cara Inggris pangucapan: / ˈ b ɔːr ʃ, ˈ b ɔːr ʃ t) yaiku salah sawijining olahan sup sing asem umume ing Eropa Wétan lan Asia Lor. Ing Inggris, tembung "borscht" p ...

                                               

Basa Hogkyen

Basa Hogkyen yaiku salah sawiji jinising basa sing ana nagara Cina. Basa Hogkyen uga karanan basa Minnan utawa basa Cwancyang dening juru basawidya. Basa Hogkyen kalebu ing basa sing manggon ana ing laladan kidul Cina yaiku Min Kidul sing ana ing ...

                                               

Tembung plutan

Tembung plutan yaiku tembung sing diringkes supaya luwih rikat pangucapané. Lumrahé tembung sing nduwéni rong wanda diringkes dadi sewanda. Tembung plutan lan tembung wancahan uga kerep dicekak kanggo ngepasake guru wilangan.

                                               

Pakora

Pakora uga diarani pikora, pakoda, pakodi, fakkura, bhajiya, bhajji, bhaji utawa ponako, yaiku jajanan goreng, sing asalé saka subbawana India. Iku jajanan kawéntar ing benua India, sing diwenehaké ing restoran lan didol dening bakul ing dalan. I ...

                                               

Rura basa

Rura asalipun saking tembung rurah ingkang tegesipun risak, bibrah. Rura basa punika basa ingkang risak utawi bibrah, awit boten pinanggih nalar. Sanadyan makaten, yem kaleresaken malah boten limrah. Kanthi prasajaning ukara kénging dipuntegesi b ...

                                               

Basa Ubykh

Basa Ubykh utawa Ubyx iku sawijining basa Kaukasia Lor-Kulon kang saiki wis cures, nanging biyèn dipituturaké déning bangsa Ubykh ing pasisir Segara Ireng, saloring Abkhazia. Bangsa Ubykh kabèh ijrah masal menyang Turki ing dasawarsa 1860-an. Bas ...

                                               

Kitab Barukh

Kitab Barukh iku kitab Alkitab kang kagolong Deuterokanonika. Dadi kitab iki asliné ing basa Ibrani ora ana. Sing ana mung versi basa Yunani sajeroning Septuaginta.

                                               

Kitab Yesus bin Sirakh

Kitab Yesus bin Sirakh iku, siji kitab Alkitab sing kagolong kitab Deuterokanonika. Dadi tegesé kitab iki ora ana versi asliné ing basa Ibrani. Sing ana mung versiné ing basa Yunani sajeroning Septuaginta. Isiné kitab iki iku ya ajaran etika, dad ...

                                               

Rut

Rut utawa Ruth iku wong wadhon saka bangsa Moab. Dhèwèké ibu Obed, mbahé èstriné Raja Dawud. Miturut Kitab Prajanjian Anyar, dhèwèké salah sijining leluhur Gusti Yesus. Caritan bab Rut kahanané dumadi nalika satengahing jaman perang kang kaya dic ...

                                               

Tobit

Kitab Tobit sing asalé saka Septuaginta iku lan kagolong kitab-kitab Deuterokanonika. Kitab iki anané mung ing basa Yunani waé. Ora ana versiné ing basa Ibrani. Kitab Tobit kira-kira ditulis sakiwa-tengené taun 200 SM. Isiné nyritakaké siji bapa ...

                                               

II Makabe

Kitab II Makabe sing asalé saka Septuaginta iku lan kagolong kitab-kitab Deuterokanonika, yaiku terusané I Makabe. Kitab iki anané mung ing basa Yunani waé. Ora ana versiné ing basa Ibrani.

                                               

Septuaginta

Alkitab Pitung Puluh iku kitab Prajanjian Lawas gagrag basa Ellas kang digawé kurang luwih rong abad sadurungé Masehi. Pretalané iku kang nggawé dening wong Yahudi gunggung 70 ing Aleksandriyah, Mesir. Alkitab Pitung Puluh nduweni kabedan karo Al ...

                                               

Tambahan Ester

Tambahan Ester iku ayat-ayat ing kitab Ester sing namung ana ing kitab Septuaginta basa Yunani. Ayat-ayat iki ora ana ing Tanakh basa Ibrani, mulané kagolong Deuterokanonika.

                                               

Kawicaksanan Salomo

Kawicaksanan Salomo iku buku Alkitab péranganing Deuterokanonika, tegesé dadi asliné ing basa Ibrani ora ana. Anané ya namung pertalan ing basa Yunani, sajeroning Septuaginta. Dadi buku iki dianggep kitab apokrif déning Gréja Protèstan. Kitab iki ...

                                               

Ibnu Hajar Al Asqalani

Ibnu Hajar Al Asqalani iku sawijining ahli hadis. Salah siji karyané kang misuwur ya iku kitab Fath al-Bari, kang syarah kitab shahihé Imam Bukhari lan disepakati minangka kitab wedharan kang paling detil.